“TSE Deney Hizmeti Alınabilecek Laboratuvar”

0
6344

 

120 farklı analiz yapma yetkisine sahip,

“TSE Deney Hizmeti Alınabilecek Laboratuvar”

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ) ile Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) arasında laboratuvar hizmetlerine ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, protokol kapsamında, Kars’ta gıda alanında faaliyet gösteren firmalar, ürün analizi için KGTÜ’ye başvuruda bulunacak. Kars’ın tarım ve hayvancılık sektör temsilcileri ile KATSO üyeleri, analizden yüzde 20 indirimle faydalanacak.

"TSE Deney Hizmeti Alınabilecek Laboratuvar"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turan, KGTÜ İktisadi İşletmesi bünyesinde kurulan Stratejik Ürünler Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SARGEM) Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı ve Biyosidal Ürün Analiz Laboratuvarının, uyguladığı kalite yönetim sistemiyle, kalifiye ve tecrübeli personeliyle, uluslararası (ISO, AOAC, NMKL vb.) ve ulusal (TS, TGK vb.) geçerliliği olan metotlarıyla, gıda ve tarım alanlarında son yıllarda büyük atılımlar gerçekleştirdiğini belirtti.

Analizlerde, modern fiziksel mekanlar ile altyapısı en son teknolojiye sahip cihaz ve donanımlar kullanarak bölgede ve Türkiye’de önemli ihtiyaçlara cevap verdiklerini kaydeden Turan, SARGEM Özel Gıda Kontrol Laboratuvarının, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından “Kuruluş Yeterlilik İzin Belgesi” aldığını ve 66 farklı analizde çalışma yeterliliğine sahip olduğunu aktardı.

Söz konusu laboratuvarın, “TSE Deney Hizmeti Alınabilecek Laboratuvar Onayı” ile 120 farklı analiz yapma yetkisine sahip olduğunu söyledi ve şu değerlendirmelerde bulundu:

“SARGEM Özel Gıda Kontrol Laboratuvarımız, , Kars ilinin lokomotifi olan tarım ve hayvancılık sektör temsilcileri ile KATSO üyelerinin, analizden yüzde 20 indirimle faydalanabilmesi için, KATSO Başkanı’mız Kadir Bozan ile protokol imzalamış bulunmaktayız."TSE Deney Hizmeti Alınabilecek Laboratuvar"

KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Bozan ise Kars ekonomisinin genel anlamda tarım ve hayvancılık üzerine kurulu olduğuna değinerek, “İlimizde halihazırda süt, peynir, et üretim tesisleri, bal üreticileri gibi tarım ve hayvancılığa dayalı 100’ün üzerinde aktif gıda üretim tesisi bulunmakta. Bu tesislerimiz, düzenli olarak gıda analizlerini yaptırıyor. KATSO olarak  ülke çapında en gelişmiş ve donanımlı gıda laboratuvarından birine sahip KGTÜ ile protokol imzaladık.” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz