Ana Sayfa Hayvancılık Kanatlı Taylandlı dünya devinden Türkiye’de bir satış daha

Taylandlı dünya devinden Türkiye’de bir satış daha

0
23

EKONOMİ

Taylandlı dünya devinden Türkiye’de 2. satış bildirimi..

CP’den Yeni Bir Satış Kararı Daha..

Taylandlı dünya devinden Türkiye’de bir satış dahaTaylandlı CP Grup, Türkiye’ye geldiği günden bu yana 100 milyon doları aşan yatırım yapan yaparak, yıllık 1 milyon 200 bin tonun üzerinde de yem üreten bir kapasite oluşturdu.

Taylandlı CP Grup dünyanın en büyük piliç üreticilerinden biri olarak Türkiye’ye 1980’li yıllarda adım atan bir firma. Türkiye de 30 kişiyle işe başlayan Taylandlı dev şirket, ilk olarak 1986 yılında İnegöl’de kurduğu ilk yem fabrikası ile “CP Standart Gıda San. Ve Tic. A.Ş “ olarak faaliyetlere başladı ve sektöre önemli hizmetler verdi.Taylandlı dünya devinden Türkiye’de bir satış daha

Taylandlı CP Grup, Türkiye’ye geldiği günden bu yana 100 milyon doları aşan yatırım yapan yaparak, yıllık 1 milyon 200 bin tonun üzerinde de yem üreten bir kapasite oluşturdu.

Yapılan açıklamalara göre 1200’den fazla çalışanı olan şirket, geçtiğimiz günlerde önemli bir satışa imza attı. 2010 yılında CP, 40 bin metrekare alana 19 milyon dolarlık yatırım yaparak Bilecik İleri İşlenmiş Ürünler fabrikasını kurmuştu. Ocak ayında ise o tesisini sektörün yükselen markalardan biri olan Aspiliç’e 30 milyon dolara satma kararı alındığı açıklanmıştı.

Aspiliç açıklamalarında ise, bu tesisi alarak 2023 yılında 80 bin ton olan piliç eti üretimini 2024 yılı sonunda yeni fabrikalarla beraber 110 bin ton piliç eti ve 20 bin ton ileri işlenmiş et ürüne çıkartmayı planlandığı ifade edilmişti.Taylandlı dünya devinden Türkiye’de bir satış daha

Taylandlı CP firması, Bilecik tesisi satışının ardından yeniden bir varlık satışına karar veriğini açıkladı.. Resmi kurumlara yapılan başvuruyla Şenpiliç’in, Taylandlı CP Standart Gıda ve Sanayi Anonim Şirketi’ne ait bazı taşınmazları devralma kararı aldığı ifadeleri yer buluyor.

Açıklanan haberlerde yer aldığına göre  Taylandlı dev firmanın 3 ay arayla Türkiye’de varlık satışına ikinci işlemle devam etmesi beyaz et sektöründe yeniden şartların değişeceğini gösterdiğine işaret ediliyor. CP’nin Türkiye’de Turgutlu, Ankara, Hendek, Hayrabolu ve Tarsus’ta yem fabrikaları, Turgutlu, Osmaneli ve İnegöl’de kesimhaneleri bulunuyor.

37 MİLYAR DOLAR SERVETİ, 455 BİN ÇALIŞANI VAR

Yaklaşık 37 milyar dolarlık servetiyle Tayland’ın en zengini olan Chearavanont ailesi tarafından yönetilen CP’nin açılımı Charoen Pokphand olarak biliniyor. Tayland’ın en büyük özel şirketi olan CP, 13 farklı iş grubunu kapsayan şirketlerinde 21 ülkede yatırımı bulunuyor.CP’nin toplam çalışan sayısı 455 bin..

kaynak:patronlardunyasi.com

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz