HasTavuk’un Başarı Hikayesi…

0
6645

HasTavuk’un ”50 YILLIK” Başarı Hikayesi…

50 metrekarelik dükkandan 2 milyon metrekarelik beyaz et liderliğine

50 yıl önce Sedat Sırrı Sezer ve İsmail Hakkı Yılmaz tarafından yem satışı alanında kurulan HasTavuk, bugün Türk beyaz et ihracatı açısından da önemli bir noktada..

50 yıl önce Sedat Sırrı Sezer ve İsmail Hakkı Yılmaz tarafından yem satışı alanında kurulan HasTavuk, bugün Türk beyaz et ihracatı açısından da önemli bir noktada

HasTavuk’a 50.Yılda ”50 KERE MAŞALLAH..! ”

1972 yılında iki arkadaş tarafından Bursa’da kurulan, bugün ise Japonya’dan Irak’a, Seyşeller’den Türk Cumhuriyetlerine ve Gürcistan’a kadar birçok ülkeye ihracat yapıp Türkiye’nin ilham veren şirketleri listesinde yer alan HasTavuk 50. yılına girmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyor.HasTavuk’un Başarı Hikayesi...

HasTavuk’un 50. Has Yılı Kutlaması..

Yurtiçinde Bursa başta olmak üzere Balıkesir, Eskişehir ve Afyonkarahisar’da yurtdışında ise Gürcistan ve Ukrayna’da fabrikaları bulunan HasTavuk, 4 adet kuluçkahane, 3 adet yem fabrikası, 1 beyaz et üretim tesisi, 1 ileri işleme tesisi, 9 yarka tesisi, 30’a yakın damızlık tesisleriyle 50. yılında 50 noktada toplam 2 bin 200 çalışanıyla hizmet veriyor.

HasTavuk’un Başarı Hikayesi...

 

50 yıl önce Sedat Sırrı Sezer ve İsmail Hakkı Yılmaz tarafından yem satışı alanında kurulan HasTavuk, bugün Türk beyaz et ihracatı açısından da önemli bir noktada olup 1 milyon 800 bin metrekare açık arazide üretim yapan Türkiye’nin ilham veren şirketleri listesinde yer alıyor.

Kurucuları ile sonrasındaki 3 neslin ve çalışanlarının bir arada kutladığı 50. gurur yılı etkinliğinde firmanın en eski çalışanlarına plaket verilerek 50. yıl pastası kesildi. Kutlamaya Onursal Başkan İsmail Hakkı Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Sezer, Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Özgür Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Özlem Yılmaz, Bahadır Sezer, Barış Sezer ile firmanın 3 Genel Müdürü Şahin Aydemir, Müfit Yavuz, Erdinç Pir ve çalışanlar katıldı.

HasTavuk’un Başarı Hikayesi...

50 yıl sonra yaptığı konuşma ile tüm çalışanlarını duygulandıran firmanın kurucu ortaklarından İsmail Hakkı Yılmaz, ” 50 yıl evvel Sedat beyle birlikte bu şirketi kurduk. Dostların vasıtasıyla bir restoranda tanıştık sonrasında da böyle bir işe giriştik. Hiç bir şeyimiz yoktu 50 metrekare bir dükkanda yem satarak başladık. O zaman bir hamalımız bir muhasebecimiz ve Sedat beyle ben vardık. 50 yıl sonra bugün 2 bin 200 çalışanımız var” dedi.

Konuşması sırasında 96 yaşındaki kurucu ortağı Sedat Sırrı Sezer’den bahsederken duygulanan İsmail Hakkı Yılmaz, “Şuan ortağım Sedat beyinde burada olmasını ve bu manzarayı görmesini çok isterdim. O evde hasta yatağında yatıyor 96 yaşında” dedi. konuşurken duygulanıp gözyaşı döken İsmail Hakkı Yılmaz tüm çalışanları duygulandırdı.

HasTavuk’un Başarı Hikayesi...

Daha sonra söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Sezer ise çalışanlarına seslenerek bugünlere sizlerle geldik bundan daha ileriye de hep birlikte gideceğiz. Hiç bir patron tek başına o yolları kat edemez. Ben sizlerle ve bu iş içerisinde olmaktan çok mutluyum” diyerek teşekkür etti.HasTavuk’un Başarı Hikayesi...

Etkinliği sunumunu yapan ve en eski kadın çalışanı olan Kurumsal İletişim Müdürü Bircan Özkan “50.yılını kutladığımız HasTavuk’un bugünlere gelmesi uzun ve zahmetliydi. Bugün bulunduğumuz şartların, dünün kurucularının, yönetiminin ve çalışanlarının emekleriyle olduğunu bilmek, her pozisyonun, her makamın arkasında yılların yaşanmışlıklarını düşünerek çalışmak, üretmek ve yarınlara taşımak her HasTavuk çalışanının en önemli vazifesidir.  Şirketimizi küçücük bir fidanken dikip sulayan bugün bereketli meyve veren bir ağaca dönüşmesine vesile olan kurucularımız Sedat Sırrı Sezer ve İsmail Hakkı Yılmaz’a sonsuz teşekkürü bir borç biliriz.”dedi.

HASTAVUK Kurumsal İletişim Müdürü Bircan Özkan “50.yılını kutladığımız HasTavuk’un bugünlere gelmesi uzun ve zahmetliydi. Şirketimizi küçücük bir fidanken dikip sulayan bugün bereketli meyve veren bir ağaca dönüşmesine vesile olan kurucularımız Sedat Sırrı Sezer ve İsmail Hakkı Yılmaz’a sonsuz teşekkürü bir borç biliriz.”dedi.
HASTAVUK Kurumsal İletişim Müdürü Bircan Özkan “50.yılını kutladığımız HasTavuk’un bugünlere gelmesi uzun ve zahmetliydi. Şirketimizi küçücük bir fidanken dikip sulayan bugün bereketli meyve veren bir ağaca dönüşmesine vesile olan kurucularımız Sedat Sırrı Sezer ve İsmail Hakkı Yılmaz’a sonsuz teşekkürü bir borç biliriz.”dedi.

Konuşmaların ardından şirketin en eski çalışanı Ali Piler başta olmak üzere 25 seneyi dolduran Emrullah Açar, Orkun Şenyurt, Ersel Yavuz, Ali Ay, Davut Soydemir, Sümer Songur, Sadettin Öztürk, Bircan Özkan, Şahin Aydemir, Eşref Bayrak, Güray Gündoğdu, Recep Küçükyılmaz, Mehmet Şahin, Ece Ertek Kederli’ye   50. yıl anı plaketini Onursal Başkan İsmail Hakkı Yılmaz ve Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Sezer takdim etti. HasTavuk Şeref Kütüğüne isimlerini yazdıran çeyrek asırlık personeller, Şirket  Yönetimi ile birlikte 50. yıl pastasını coşku içinde kesti. Toplu fotoğraf çekimiyle program son buldu.

 

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz