Sütaş elektriğini tamamen yenilenebilirden karşılayacak

0
4528

Sütaş elektriğini tamamen yenilenebilirden karşılayacak..

Güneş enerji santrali yatırım hedefini revizede ederek 10 MW’den 25 MW’ye yükselten Sütaş, ısı enerjisi ihtiyacının yüzde 50’sini de yenilenebilir enerjiden elde etmeyi planlıyor.

Elektrik ihtiyacının yüzde 80’ini kendi ürettiği yenilenebilir enerji ile karşılayan Sütaş, 2025 yılına kadar bu oranı yüzde 100’e çıkaracak.

Sütaş elektriğini tamamen yenilenebilirden karşılayacak

2021 yılında emisyonlarını yüzde 11 azaltan Sütaş, 2021 yılı “Sürdürülebilirlik İlerleme Raporu”nu yayımladı. Rapora göre, 2021 yılında elektrik ihtiyacının yüzde 80’ini çiftliklerinin gübreleri ve organik atıklardan üretilen yenilenebilir enerji ile karşılayan Sütaş, 2025 yılına kadar bu oranı yüzde 100’e çıkaracak. Biyogaz tesislerinin kurulduğu 2013 yılından bu yana toplam 38 milyon ağacın yaptığına eşdeğer sera gazı salımı engellendi.

GES HEDEFİ YÜKSELDİ

Güneş enerji santrali yatırım hedefini revizede ederek 10 MW’den 25 MW’ye yükselten Sütaş, ısı enerjisi ihtiyacının yüzde 50’sini de yenilenebilir enerjiden elde etmeyi planlıyor. Doğu-Güneydoğu Anadolu Sütçülük Projesi, Bingöl Entegre Tesisleri’nde 1 MW gücündeki hibrit GES yatırımını Ocak 2023 itibarıyla devreye almaya hazırlanan Sütaş; Tire, Aksaray ve Bingöl tesislerindeki çiftliklerinin ve fabrikalarının çatılarına GES kurmak üzere çalışmalara başladı.

ORGANİK GÜBRE İLE VERİM ARTTI

Ürettiği organik ve organomineral gübreyi yem bitkileri yetiştirilen tarlalardaki toprağın organik yapısını iyileştirmede kullanan Sütaş, bu sayede hem ürün verimini hem de toprağın karbon tutma kapasitesini artırmayı amaçlıyor. Sütaş’ın tarlalara kazandırdığı organik madde (gübre) miktarı, 2020 yılında 33 bin ton iken 2021’de yaklaşık 42 bin tona ulaşmış durumda. Sütaş, 2025 yılına gelindiğinde tarlalara yılda 50 bin ton organik madde kazandırmayı hedefliyor..Kaynak: Sütaş

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz