Abu Dabi, 37. Dünya Veteriner Hekimler Birliği Kongresi’ne ev sahipliği teklifini kazandı

0
235

BU DABİ 21 OCAK 2022 WAM Abu Dabi, Orta Doğu’da ilk kez gerçekleşen prestijli yıllık Kongresinin 37. baskısına ev sahibi olarak Dünya Veteriner Hekimler Birliği tarafından seçildi.

29-31 Mart 2022 tarihleri arasında Abu Dabi Ulusal Sergi Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan etkinlik, sektör liderlerini ve küresel veterinerlik topluluğunu bu alandaki en son yenilikleri sunmak ve tartışmak için bir araya getirerek Emirlikler Veterinerlik Derneği tarafından düzenlenecek.

BAE başkenti, dünyanın dört bir yanından çok sayıda rekabet eden destinasyonu içeren titiz bir seçim sürecinin ardından seçildi. Başarılı teklif, Emirlikler Veterinerlik Derneği, Abu Dabi Ulusal Sergiler Şirketi (ADNEC) ve Abu Dabi Kongre ve Sergi Bürosu (ADCEB) tarafından ortaklaşa sunuldu.

Emirlikler Veterinerlik Derneği Onursal Başkanı Şeyha Alyazia bint Sultan Al Nahyan, “Veterinerlik, BAE’de ulusal, önemli bir ihtiyaçtır ve ülkemiz, insan güvenliğini ve hayvan sağlığını sağlama yeteneği nedeniyle veteriner hekimliğin önemini ve gerekliliğini kabul etmektedir. Veteriner hekim bakımının hastalıkları ve salgınları önlemesi ve gıda güvenliğinin korunmasını sağlaması sayesinde tüm hayvanların, insanların ve toplumun sağlığını güvence altına aldığı ülkede, veteriner hekimlik uzmanlığı, kapsamlı kalkınma projeleri doğrultusunda ulusal ihtiyaçlardan biri haline gelmiştir. Bu nedenle BAE, veterinerlik uzmanlık alanlarında ulusal kadrolar hazırlayarak ve ülkedeki iş gücü piyasasına nitelikli veteriner hekimler sağlayarak veterinerlik alanında daha fazlasını yapmayı amaçlamaktadır. Veterinerlik tıbbının farklı alanlarında bilimsel düşünceyi geliştirmek ve Emirlik öğrencileri için eğitim ve öğretim programları oluşturmak ve ayrıca BAE’deki veteriner hekimlerin becerilerinin gelişimini desteklemek amacıyla Emirlik Veterinerlik Derneği’ni kurduk. Kongreye hazırlanırken temel amacımız dünyanın farklı yerlerinden veteriner hekimleri tek çatı altında toplayarak deneyim ve bilgi alışverişinde bulunmaktır.” dedi.

Abu Dabi Kongre ve Sergi Bürosu Direktörü Mubarak Al Shamsi, “Yaklaşan MICE etkinliklerinin güçlü listemize en son eklenen küresel kongresi için Dünya Veteriner Derneği’ni ağırlamaktan son derece memnunuz. Abu Dabi’nin küresel profilini büyük ölçekli toplantılar ve her türlü aktivasyon için önde gelen bir destinasyon olarak yükseltmeye yönelik büyük adımları temsil ediyor. Dünya Veteriner Derneği Kongresi seçkin, dünya çapında bir üne sahip uzun süredir devam eden bir etkinliktir ve Kongreyi ve katılımcılarını ilk kez Emirlik’te ve Orta Doğu’da ağırlamayı dört gözle bekliyoruz. Eminim Abu Dabi’nin en modern altyapısını bularak birinci sınıf kültür ve eğlence mekânları, sıcak konukseverlik ve gelişmiş sağlık ve güvenlik protokolleri kalıcı bir izlenim bırakacak.” dedi.

Emirlik Veteriner Derneği Başkanı ve Dünya Veteriner Hekimler Birliği Kongresi Orta Doğu ve Kuzey Afrika Konsey Üyesi Dr. Roula Shaaban Ibrahim Hassan, “Emirlik Veterinerlik Derneği’nin Abu Dabi’deki Kongreye ev sahipliği yapmak için kazanan teklifi, bu küresel etkinliğin Orta Doğu’da ilk kez gerçekleştirileceğini işaret ediyor, hepimiz için muazzam bir başarıdır. Bu kongreye ev sahipliği yapmak, hayvanların güvenliğini sağlamada veteriner hekimin rolünün önemi konusunda farkındalık yaratmamızı ve veteriner hekimliği için yatırım fırsatları sunmamızı sağlayacaktır. Ayrıca eğitim kurumlarını ve düzenleyici makamları veterinerlik tıbbı konusunda daha fazla araştırma yapmaya teşvik etmeyi umuyoruz. Kongre ayrıca, BAE hükûmetinin, veteriner hekimlerin çok önemli bir rol oynadığı bir alan olan biyogüvenliği artırmak ve gıda güvenliğini sağlamak için sürdürülebilir tarım geliştirme ve flora ve fauna sağlığını koruma çabalarını da destekliyor.” dedi.

Abu Dabi Ulusal Sergiler Şirketi’nin Baş Ticaret Sorumlusu Khalifa Al Qubaisi, “Abu Dabi Ulusal Sergiler Şirketi, Abu Dabi Emirliği’ne yeni etkinliklere ev sahipliği yapmak ve onları çekmek için kamu ve özel sektördeki ortaklarla uyum içinde çalışıyor. Dünya Veteriner Derneği Kongresi, endüstrinin en önemli küresel etkinliklerinden biridir ve onu Abu Dabi’ye getirerek bilginin BAE’ye transferini ve yerelleştirilmesini geliştiriyoruz.” dedi.

Çevirmen: Esmeralda Angun.

kaynak:www.wam.ae/tr

Dünya Veteriner Hekimleri Birliği 2020- 2025 Stratejisi

*Dünya Veteriner Hekimleri Birliği Hakkında:

Dr. J.Gamgee, 1863 yılında ilk Uluslararası Veteriner Hekimler Kongresini topladı. Bu inisiyatif, kısa sürede büyüyerek bugün bilinen ismiyle Dünya Veteriner Hekimleri Birliğine (DVHB) dönüştü. Birlik, tüm dünyada 95 üye birlikten 500.000’den fazla veteriner hekimi temsil etmektedir. DVHB, Dr. Gamgee’nin dünyanın dört bir yanından veteriner hekimleri deneyimlerini paylaşma, fikir alışverişinde bulunma ve veteriner hekimlik mesleğinin ilerlemesi için hekimleri birleştirme ideali ile yoluna devam etmektedir. DVHB, üye birliklerin ve birlik üyelerinin çıkarlarını savunmakta ve veteriner hekimlikte uluslararası bir uyumunun sağlanması için gerekenleri yapmaktadır. Hastalıkların kontrolü ve önlenmesi, gıda güvenliği ve güvenilirliği, hayvan refahı, tıbbi ürünlerin ulaşılabilirliği, insan ve hayvan sağlığı sistemlerinin ekolojik etkileri küresel bir yaklaşım gerektiren konulardır. DVHB, Tek Sağlık konseptini ön plana çıkararak ve uygulayarak insan, hayvan ve çevre sağlığını korumak için mücadele etmektedir. DVHB üyeleri, veteriner hekimlikle ilgili küresel çaptaki konularda eğitimler vermek ve aktif destek sağlamak amacıyla ilgili kuruluşlar ve yetkililerle işbirliği yapmaktadır.

MİSYON:

Veteriner Hekimlik mesleğine küresel çapta önderlik etmek ve halk sağlığını, hayvan sağlığı ve refahını; eğitim, işbirliği ve aktif desteklerle ön plana çıkarmak.

VİZYON:

DVHB, Veteriner Hekimlik mesleğinin küresel çapta tanınan, saygı duyulan, güvenilir ve etkili bir kuruluşudur.

DVHB Temel Değerleri

BİLGİ: DVHB, veteriner ve halk sağlığı konularında kanıtlara dayalı açıklamalar yapar ve kılavuzlar hazırlar.

ÖRGÜTLÜLÜK: DVHB, düzeyli kaynaklardan yararlanarak üyeleri için küresel bir veteriner hekimlik ağı oluşturmakta ve uluslararası arenada tek ses olmalarını sağlamaktadır. DVHB aynı zamanda veteriner hekimlik mesleği ile ilgili uluslararası konular ve eğitimler alanında güvenilir bir ortaktır.

ÖNGÖRÜ:  DVHB, üyeleri ile ilgili konularda öngörülü ve duyarlıdır. ŞEFFAFLIK: DVHB aktiviteleri; bağımsız, etik kurallar çerçevesinde ve mesleki sorumluluklarıyla uyumlu, üyelerinin, ortaklarının ve toplumun çıkarlarına uygun bir tarzda yürütülmektedir.

SAYGINLIK: DVHB, her üyesinin insanlık onuruna yakışan bir biçimde kabul edildiği, değer verildiği ve muamele gördüğü bilinçli ve kapsayıcı bir ortam oluşturur.

Dünya Veteriner Hekimleri Birliği 2020- 2025 Stratejisi

DVHB Konseyi, DVHB Stratejik Plan Çalışma Grubunun 2020- 2025 Stratejileri ile ilgili önerisini 2020 yılı Mart ayında onaylamıştır.  Sonsuz sayıda önemli konu başlığı bulunduğunun bilincinde olan DVHB; üyelerinin, işbirliği yaptığı önemli kuruluşların ve DVHB konseyinin yaptığı araştırmaların sonuçlarını göz önünde bulundurarak öncelik vereceği alanları belirlemiştir. Bunlar:

  • Hayvan Refahı
  • Farmasötiklerin Yönetimi
  • Veteriner Hekimlik Eğitimi
  • Tek Sağlık

Stratejik Plan Çalışma Grubu, bunlara ek olarak Birliğe bir odak noktası daha sunmuştur: DVHB çalışmalarını geliştirmek, görünürlüğünü arttırmak ve stratejik ortaklıklar kurmak.

DVHB, her bir öncelik alanının kendi üyeleri, işbirliği yaptığı kuruluşlar ve tüm dünya kamuoyu için özel bir değer taşıdığına inanmaktadır. DVHB öncelik alanları; idari ve finansal açıdan güçlü,  karşılıklı çıkarları ile ilgili alanlarda kilit paydaşlarıyla işbirliği yapabilen bir DVHB yapısını gerektirmektedir.

DVHB yukarıda bahsedilen öncelik alanları ile ilgili çalışmalarını, DVHB Konseyi, DVHB Komiteleri ve Birliği çalışmalarında destekleyen geniş bir dış uzman ağına sahip DVHB Stratejik Odak Grupları ile sürdürmektedir. DVHB; hükümetler arası kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, endüstride lider kuruluşlar ve diğer ilgili paydaşlarla işbirliği yaparak tüm dünyada veteriner hekimlik mesleği ile insan ve hayvan sağlığı standartlarını geliştirecek etkili ortaklıklar kurmaktadır.

Stratejik Hedefler 2020- 2021

DVHB, aşağıda belirtilen amaçlara odaklanacak biçimde veteriner hekimlik mesleğini ileriye taşımayı ve üye birliklerinin çıkarlarını korumayı ve desteklemeyi, onlara öncülük etmeyi amaçlamaktadır:

Abu Dabi, 37. Dünya Veteriner Hekimler Birliği Kongresi'ne ev sahipliği teklifini kazandı

  • Veteriner Fakülteleri için yaygın bir öz değerlendirme aracı geliştirmek
  • MSD (Merck Sharp & Dohme Corp.) – DVHB veteriner hekimlik öğrencileri burs başvurularını gözden geçirmek.
  • Geçerli olan akreditasyon standartları ile ilgili bölgesel çalışmalar yürütmek.
  • DVHB üyelerinin veteriner refah programlarına erişim fırsatlarını arttırmak için üye birliklerle beraber çalışmalar yürütmek.

 

Abu Dabi, 37. Dünya Veteriner Hekimler Birliği Kongresi'ne ev sahipliği teklifini kazandı

  • Dünya çapında veteriner hekimlerin, kaliteli ilaç ve biyolojik ürünlere erişiminin desteklenmesi.
  • Gıda amaçlı yetiştirilen hayvanlara bakan veteriner hekimler için ulaşılabilir olması gereken veteriner farmasötiklerinin listesini geliştirmek.
  • Veteriner hekimlerin çalışma alanlarının antibiyotiklere erişim ve kullanımıyla ilgili olması nedeniyle küresel antibiyotik direnci tartışmalarına katkı sunmak.

Abu Dabi, 37. Dünya Veteriner Hekimler Birliği Kongresi'ne ev sahipliği teklifini kazandı

  • DVHB Küresel Zirvesinde, Tek Sağlık konusu ile ilgili eğitimler düzenlemek
  • Küresel iklim öncelikleri ile ilgili bir bilanço hazırlamak.
  • Çevre odaklı bir yaklaşımla 2020 Dünya Veteriner Hekimler Günü Ödüllerini duyurmak.
  • Gıda güvenliği ve güvenilirliği konularında etkinlik yapmaya ve politikalar geliştirmeye devam etmek.

 

Abu Dabi, 37. Dünya Veteriner Hekimler Birliği Kongresi'ne ev sahipliği teklifini kazandı

 

  • Gıda amaçlı kullanılan hayvanlarla ilgili bir ağrı bildirim raporu geliştirmek.
  • Atların eCG (Gebe Kısrak Serum Gonadotropini- PMSG) üretimi için kullanılması ile ilgili kılavuzlar hazırlamak.
  • Veteriner Hekimlikte hayat boyu eğitim materyali olarak kullanmak üzere hayvan refahı içeriklerini hazırlamak.
  • Ortaya çıkan ilgili alanlarda hayvan refahı bilgi notları hazırlamak

İşleyiş, Şeffaflık& İşbirliği

  • Gerektiğinde DVHB’yi, Konseyi ve Başkanı üye birliklere ve bölgesel resmi veteriner hekimlik bürolarına (CVO) takdim etmek.
  • İletişim ve liderlik konularında gelişmeyi sağlayacak resmi bir strateji oluşturmak.
  • Etkinliklere ve üyelerimize dikkat çekmek amacıyla aylık haber bültenleri hazırlamak.
  • Hızlı karar almak amacıyla özel bir İdari Komite oluşturmak.
  • Kuruluşu ve içtüzüğünü gözden geçirmek, güncellemek.
  • Yeni üyeler, ortaklar ve sponsorlar bulmak için çalışmak.

Komitelerin ve Stratejik Odak Gruplarının denetlenebilir olmasını sağlamak.

 

*TVHB için çeviren: Safiye ERGİN KAYA – Veteriner Hekim

kaynak:tvhb kurumsal sitesi

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz