Alabalık Üreticilerine Ekipman Dağıtımı

0
4227

“Rize İli Alabalık Tesisleri Modernizasyonu’” projesi kapsamında üreticilere ekipmanlar dağıtıldı.

Tarım İl Müdürlüğü ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) arasında yürütülen “Rize İli Alabalık Tesisleri Modernizasyonu’” projesi kapsamında üreticilere ekipmanlar dağıtıldı.

Rize Tarım İl Müdürlüğünde düzenlenen törenle, hâlihazırda alabalık üretimi faaliyetinde bulunan alabalık tesislerine ekipman dağıtımı yapıldı.

Daha hijyenik ve hastalıklardan korunaklı bir şekilde su ürünü üreticiliği yapılabilmesi hedeflenen proje kapsamında 9 adet üreticiye toplamda 33 kuluçka dolabı, 26 yavru büyütme havuzu, 15 canlı balık taşıma nakil tankı, 2 PH metre ve 3 yavru boyama makinesinden oluşan 79 parça ürünün dağıtımı gerçekleştirildi.

Törende konuşan Vali Çeber, “Yeşilin ve mavinin en yoğun olduğu bir ilde yaşıyoruz. Yeşilinden çayı, mavisinden ise çeşit çeşit balığı sunuyor bizlere. Çay tarımının yanı sıra ilimizde hayvancılık ve deniz ürünleri noktasında gerçekleştirilen üretimleri çok önemsemekteyiz. Devletimizde arıcılık, hayvancılık ve su ürünleri noktasında üreticilerimize destekler vermektedir. Bugün de bunlardan bir tanesi için bir aradayız. Alabalık üreticilerimizin tesislerini daha modern hâle getirerek hem üretim kapasitelerini arttırmaları hem de daha modern ve hijyenik ortamda üretim yapmaları için yaklaşık 2 milyon lira değerindeki ekipmanların dağıtımını gerçekleştirmekteyiz.  Günümüzde en önemli ekonomik katma değer şüphesiz üretmektir. Bizler de üretimin her türlüsüne desteği vermeye hazırız. Gelişen ve büyüyen Türkiye hedefi doğrultusunda ilimizdeki tüm imkanları kullanarak üretmeye ve gelişmeye devam edeceğiz” dedi.

Törene Vali Kemal Çeber, eşi Neslihan Ayhan Çeber, Tarım İl Müdürü Murat Genç, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ve diğer ilgililer katıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz