ANİMAL DERGİSİ’nin 2023 Yılındaki Yeni Yüzü..!

0
13363

ANİMAL DERGİSİ’nin Yeni Yüzü,

Yıl 1985. Türkiye’nin ilk ve tek karma hayvancılık dergisi olarak yayın hayatına başlayan Animal Hayvancılık Dergisi sektöründe çok önemli bir görevi üstlenmiş oldu.

Tam 38 yıl boyunca ”SİZDEN GÜÇ ALIYORUZ, SİZLERE GÜÇ VERİYORUZ” sloganıyla firma haber-tanıtım ve reklam çalışmalarına yer vererek sektörün bugünlerinde emeği olan  Animal Hayvancılık Dergisi olarak sektörü yakından takip ederken, yıllar içinde bizlerde büyüdük ve şu gelişmelere tanıklık ettik:

1- Hızla artan nüfus ile beraber et, süt ve yumurta gibi biyolojik yarayışlılığı yüksek  olan besin maddesi ihtiyaçlarının karşılanması için  ortaya çıkan ihtiyaçlar nedeniyle yem, et-süt ürünleri, veteriner ilaçları, hayvancılık ekipmanları gibi pek çok sektörde  büyük istihdam alanları oluşturuldu ve ülke ekonomisine iş alanları yaratıldı..

2– Sektörün yayın organı olarak yola çıktığımız yıllar da yaklaşık olarak ülkemizde büyükbaş hayvan sayısı 12 milyon 954 bin iken, küçükbaş sayısı da 53 milyon 491 bin idi.TUİK”in son 2022 istatistiki raporlarına göre ise; 17 milyon 24 bin büyükbaş, 56 milyon 266 bin  küçükbaş sayılarına varıldı.

3– Beyaz et sektörüne bakacak olursak, yine yayınlanan son TUİK raporuna göre, 2022 yılı için özetle tavuk eti üretimi ton olarak, toplamda 2 milyon 417 bin 995 olurken; hindi eti toplamı da 53 bin 646 ton civarlarında olduğu görülmekte..Yumurta üretiminde ise, 2022 yılı için toplam miktar 19 milyon 808 bin 539 ton gözükmekte.Tüm olumsuzluklara rağmen sektör genelde ilerleme kaydetmiş.

4Günümüzde ”Tek Sağlık Prensibi”nin  kabul gördüğü şu günlerde ( Hayvan, İnsan ve Gezegen”in sağlıklı olmalarının birbirinden ayrı düşünülemeyeceği tezi )  veteriner ilaç sektöründe de hatırı sayılır büyük bir gelişme yaşandığı ve 35-40 yıl öncesine göre  sadece 5-10 firmanın hayvan sağlığı alanında  verdiği hizmetlerin artık  günümüzde sayısız uluslararası temsilci firma ve yerli üretici firmanın veteriner  ilaç sektöründe yer alarak çoğalmalarına kapılar açıldığı görülmekte.

Ve,  tabi bizlerde bu sektörel büyümelerden yıllar içinde payımızı aldık. 2023’ün bu yeni aylarında 39. yayın yılına girmesine az kalan sektör medyanız  AnimaL  Dergisi de, yaşanılan gelişmeler paralelinde kendisi de zaman zaman  yenilenmeye giderek yapılanmalara ayak uydurmakta ve  şimdi de 2023 yılının yenilenmesiyle ”Yeni  Yüzü ” ve modern tasarımı  ile  siz okuyucularıyla heray buluşmaya devam ediyor.

Beğeneceğinizi umut ediyoruz..

Verimli günler dileğiyle.

REMZİ CİĞERLİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz