Ana Sayfa Gıda-Tarım Et ve Et Ürünleri Banvit Çıtır Piliç Kanat

Banvit Çıtır Piliç Kanat

0
3280

Banvit Çıtır Piliç Kanat


Daha önce farklı bir markaya ait ısıl işlem görmüş piliç ürününü incelemiştik. Bugün ise Banvit markasıyla satılan Çıtır Piliç Kanat ürününü inceleyeceğiz. Ürün 300 gr.’lık paketlerde ısıtılarak tüketmeye hazır şekilde sunuluyor. Ürünün önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 13 ila 15 dk.’da, tavada 10 dk’da veya kızgın yağda 3-4 dakikada hazırlanabileceği belirtiliyor. Ürün içeriğinde herhangi bir bitkisel yağ ilavesi bulunmazken ürünün tavada ya da kızgın yağda tüketildiğinde yağ oranının artacağının hesaba katılması gerekiyor.
Banvit Çıtır Piliç Kanat


Ürün içeriğine baktığımızda ilk 3 sırada; Piliç eti, Su ve Tuz bulunduğunu görüyoruz. Üründe piliç eti oranı beyan edilmezken, içerik sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Üründe ayrıca piliç yağı bulunmuyor fakat ürünün tavuktan gelen yağın etkisiyle 100 gr.’da 13,9 gr. yağ içerdiği beyan ediliyor. Üründe ayrıca %20 oranında kaplama malzemesi bulunuyor. Bu malzeme içeriğinde ise Buğday unu, pirinç unu ve baharat karışımı ile çeşitli katkı maddeleri yer alıyor. Ürünün kaplama malzemesi içeriğindeki baharat karışımının tam olarak ne içerdiği de tüketiciye açıklanmıyor. Bu haliyle yapılan beyan çerçevesinde ürünün maya ekstraktı, aroma verici ya da MSG veya türevlerini içerip içermediğini görüyoruz. Üründe kaplama malzemesi içeriğinde kabartıcı katkı maddelerinin yanı sıra kıvam arttırıcı, stabilizör ve antioksidan katkı maddeleri yer alıyor.
Banvit Çıtır Piliç Kanat

Ürün bu haliyle 100 gr.’da 228 kcal enerji verirken, 12 gr. karbonhidrat, 13,9 gr. yağ ve 12,9 gr. protein içeriyor. Buna göre üründen alınan kalorinin %54,8’inin yağdan ve %22,6’sının protein geldiğini hesaplıyoruz. Üründe ayrıca 100 gr.’da 1,1 gr. tuz bulunurken, üründeki lif oranı tüketiciye beyan edilmiyor. Ürün içeriğinde ilave şeker, aroma verici ya da aroma arttırıcı katkı maddelerinin yanı sıra koruyucu da bulunmadığı anlaşılıyor. #NeYediğiniziBilin

Banvit Çıtır Piliç Kanat


?İçindekiler: Piliç eti, Su, Tuz, Kaplama malzemesi (%20) [Buğday unu, Pirinç unu, Baharat karışımı, Kabartıcılar (Difosfat sodyum karbonat), Kıvam arttırıcı (Metilselüloz)], Stabilizör (Trifosfat Sodyum karbonat), Antioksidan (Sodyum Sitrat)
?Banvit Çıtır Piliç Kanat Isıl İşlem Uygulanmış Et Ürünü Besin Değerleri
?Enerji 228 kcal
?Karbonhidrat 12 gr.
?Yağ 13,9 gr.
?Protein 12,9 gr.
?Lif Bilinmiyor
?Tuz 1,1 gr.
?Not: Besin Değerleri tek porsiyon (100 gr.) ürün için verilmiştir.( gidadedektifi.com )

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz