Beyaz et sektöründe sürdürülebilirlik yol haritası 6. Uluslararası Beyaz Et Kongresi’nde çizilecek…  

0
4360

Bilim insanları, beyaz et sektöründe sürdürülebilirlik yol haritasını 6. Uluslararası Beyaz Et Kongresi’nde çizecek…

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği Derneği’nin (BESD-BİR)  Düzenlediği 6. Uluslararası Beyaz Et Kongresi (UBEK) 1-5 Mart 2023 tarihleri arasında Antalya’da yapılacak. Kongre altıncı defa konularında dünya çapında otorite olmuş saygın bilim insanlarını bir araya getiriyor.

Beyaz et sektöründe sürdürülebilirlik yol haritası 6. Uluslararası Beyaz Et Kongresi’nde çizilecek…   

Beyaz et sektörünü en üst düzeyde temsil eden Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği Derneği (BESD-BİR) 30.yılını kutladığı 2023 yılında uluslararası katılımla düzenlenen en büyük ve önemli kongre olan “Uluslararası Beyaz Et Kongresi”ni altıncı kere gerçekleştiriyor.

Üretiminde dünyada 10’uncu sırada yer alan Türkiye beyaz et sektörü yeni dünya düzeninde daha sağlıklı bir gezegen sağlamak için çevreye duyarlı ve sürdürülebilir üretim uygulamalarında bir üst seviyeye geçmeye hazırlanıyor. Sektör bu gelişimlere ulaşmak amacıyla; yatırımlar yapıyor, dünya genelinde geliştirilen en son teknolojileri ve bilimsel çalışmaları yakından takip ediyor ve iki yılda bir düzenlediği Uluslararası Beyaz Et Kongresi ile dünyadaki bilim insanları, uzman ve paydaşları ortak bir platformda bir araya getirme misyonunu üstleniyor.

UBEK’in 2011 yılında bu yana Başkanlığını üstlenen Prof. Dr. Necmettin Ceylan: “Türkiye’de uluslararası katılımla düzenlenen en büyük ve önemli kongremiz UBEK’e Covid-19 pandemisi nedeniyle yaklaşık 2 yıl ara vermek zorunda kaldık. Şimdi kaldığımız yerden devam ederek kongremizi daha üst noktalara taşıma azmi ve motivasyonu ile hazırlıklarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Hedefimiz; 2023 yılında 6. UBEK’de sizleri daha gelişmiş içerik ve daha güzel bir ortamda ağırlamak.” açıklamasını yaptı.

UBEK’in 2011 yılında bu yana Başkanlığını üstlenen Prof. Dr. Necmettin Ceylan
UBEK’in 2011 yılında bu yana Başkanlığını üstlenen Prof. Dr. Necmettin Ceylan

Prof. Dr. Necmettin Ceylan ayrıca “Sürdürülebilir üretim ve verimlilik, kendi kendine yeterlilik, lokal üretim ve lojistik hizmet tüm sektörler için olduğu kadar beyaz et sektörü için de en kıymetli konular haline geldi. Yeni dünya düzenine hızla uyum sağlamak amacıyla farklı ve alternatif stratejilerin geliştirilmesine ihtiyaç bulunuyor. Bu saptamalar ışığında; beyaz et sektörünün yeni normale ve onun getireceği geleceğe hazırlanması çok önemli. Amacımız 6. UBEK’de dünya çapında yaşanan zorlukları, çözümleri ve yeni vizyonu tartışarak bilimin ışığında sektörün yol haritasını planlamak.” açıklamasını yaptı.

Dünya bilim insanları, beyaz et sektörünün yeni dünya yol haritasını Türkiye’de çizecek…

Beyaz et sektörüne dair teknoloji, bilgi ve yenilikleri paylaşıp, tartışmak suretiyle insanlığa daha fazla fayda sağlamayı amaçlayan ve 1-5 Mart 2023 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek  6. Uluslararası Beyaz Et Kongresi’ne katılacak davetli konuşmacıların büyük çoğunluğu netleşti.

Kongreye  dünya çapında sayılı uzmanlardan Prof. Dr. Massimiliano Petracci, Prof. Dr. Filip Van Immerseel , Doç. Dr. Henry van den Brand, , Prof. Dr. Birger Svihus da konuşma yapacak olup,  kongrede sektörel gelişmelerin pek çok yönüyle görülüp, incelenebileceği çok sayıda firmanın yer aldığı  stantlardan oluşan büyük çaplı bir fuar da katılımcılara önemli katkı ve fırsatlar sunacaktır. Tüm bunlara ilave olarak  4 farklı firmanın uydu sempozyumları ile de oldukça zengin bir içerik sunacak olan 6.UBEK,  bu çok yönlü bilim, teknoloji ve sanayi iklimi ile beyaz et sektörünün  geleceğe ilişkin stratejilerini belirlemede önemli bir rol oynayacaktır.

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz