Beypiliç 26’ncı Yetiştirici Semineri düzenlendi.

0
18

ETKİNLİK

Uluslararası beyaz et firması

Beypiliç’in 26’ncı Yetiştirici Semineri..

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bordo Salon’da, 26’ncı Beypiliç Yetiştirici Semineri gerçekleştirildi.

Beypiliç 26'ncı Yetiştirici Semineri düzenlendi.

Seminere il protokolü, siyasiler, firma yöneticileri, beyaz et üreticileri ve vatandaşlar katıldı.Beypiliç’in 26’ncı Yetiştirici Seminerinde 731 yetiştiriciye ödül ve sertifika verildi.Seminerde katılımcılara seslenen, Beypiliç Genel Müdürü Dr. Sait Koca, beyaz et üretimi ve hayvansal protein tüketiminin önemine vurgu yaptı.

Genel Müdür Dr. Sait Koca, şirketin büyüklüğünden ve gelecek yatırımlarından bahsettikten sonra Türkiye’nin piliç eti üretiminin artış göstermesi gerektiği ve bunun için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteklerinin yetersiz olduğu sözlerinde belirtti.

Beypiliç Genel Müdürü Dr. Sait Koca, Beypiliç’in yeni kesimhane yatırımları ve modern üretim tesisleri hakkında da bilgiler verirken ayrıca yol ölümleri sorununa çözümler ve hijyen kurallarına uyulması gerektiğini sözlerinde ifade etti..

Dr. Sait Koca, konuşmasında şunları söyledi;
“Sağlıklı ve dengeli beslenmede hayvansal proteinleri önemi yadsınamaz. Beynin tükettiği proteinleri hayvansal gıdalardan alanların, bitkisel gıda tüketenlere göre daha zeki oldukları gerçeği tıp dünyası tarafından kabul görmüş bir gerçektir. Dünyada gelişmişlik düzeyini belirlenmede kullanılan kıstaslardan birisi de hayvansal protein tüketimidir. En çok hayvansal protein tüketen ülkelerin aynı zamanda gelişmiş ülkeler olduğu görülür.

Türkiye tavuk eti üretiminde dokuzuncu sırada ..

Dünya et üretimine baktığımızda 2023 yılında 142,5 milyon tonla en fazla kanatlı eti üretildiğini görürüz. Domuz eti ise 123,1 milyon ton ile ikinci sırada yer almaktadır.

Ülkelerin tavuk eti üretimine baktığımızda Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya ve Çin açık ara önde yer almaktadır. Türkiye ise dokuzuncu sırada yer almaktadır.

2000 yılında 662 bin ton olan Türkiye kanatlı eti üretiminin 2024 yılında 2,5 milyon tonu geçmesi beklenmektedir.
2000 yılında 10 kg olan kişi başına tüketim 2024 yılında 25 kg’ı aşacaktır.

Bu veriler sektörün başarısıdır. Ama yeterli midir? Et tüketiminde Dünya ortalaması olan 45 kg seviyelerindeyiz. Gelişmiş ülkelerde ise et tüketimi 130 kg lara kadar çıkıyor. Örneğin ABD de 127 kg. Avrupa Birliği ortalaması ise 85 kg dolaylarında.

”Hayvancılık desteklerini incelediğimizde kanatlı etinin adı yok”

Gelişmişliği yakalayabilmek, insanlarımızın daha dengeli beslenmelerini sağlayabilmek için et tüketimimizi daha da artırmak zorundayız. Bunu sağlamada tek şansımız var. Piliç eti. Kırmızı et üretimini artırmamız çok zor.
Hayvansal ürün tüketimini artırmayı hedeflediğimizde piliç eti üretimini desteklemekten başka çaremiz yok. Peki destekleniyor mu? Hayır. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hayvancılık desteklerini incelediğimizde kanatlı etinin adının bile geçmediğini görüyoruz. Oysa verilecek desteklerle en uygun fiyatlı olma özelliğine sahip piliç eti üretimini daha da artırmamız mümkün.

Avrupa’nın en büyük ve en modern tesisine sahip BEYPİLİÇ..

Beypiliç olarak üretimimizi, kapasitemizi de zorlayarak en üst seviyede sürdürüyoruz. Saatte 30.000 adet kesim kapasiteli yeni kesimhane yatırımında son aşamaya geldik. 2025 yılının başlarında deneme üretimlerine başlamayı planlıyoruz. Avrupa’nın en büyük ve en modern tesisine sahip olma gururunu hep birlikte yaşayacağız.
Yıllar içerisinde “191 ortak, 3.465 çalışan, 731 yetiştirici, 59 bayi ve binlerce taşeron”dan oluşan büyük bir aile yarattık. Beypiliç ailesi yatırımlarımız tamamlandıkça daha da büyüyecektir.

Hijyen kurallarını her aşamada uygulamayı sürdürüyoruz.

Sağlıklı üretim için gerekli hijyen kurallarını her aşamada uygulamayı sürdürüyoruz. Beypiliç’in ana ilkesi kaliteli üretim. Bu konuda hiçbir zaman taviz vermedik. Tesislerimizde kaliteli üretim için her türlü alt yapıyı oluşturduk. Kaliteli üretimi sağlayabilmek için Dünya’da var olan her türlü kalite belgesine sahibiz ve en iyi şekilde uyguluyoruz.
Geçtiğimiz yıllarda hep birlikte bir ilki daha gerçekleştirdik. Bütün kümeslerimize “İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası” aldık ve bu konuda tek entegreyiz. ”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz