Daha fazla verim için çiftliklere destek oluyorlar..

0
8568

Trouw Nutrition, güvenli hayvansal gıdaya ulaşılmasını desteklemek için hayata geçirdiği Maxcare Güvenli Çiftlik Programı’nı Konya’da tanıttı..

Daha fazla verim için çiftliklere destek oluyorlar..

Daha fazla verim için çiftliklere destek oluyor..

Trouw Nutrition Türkiye’nin global tecrübesi ve servislerini bir araya getirerek oluşturduğu, güvenli ve verimli çiftlikler geliştirmeyi hedefleyen geniş ölçekli bir kontrol ve iyileştirme programı olan Maxcare Güvenli Çiftlik Programı, Konya’da düzenlenen bölgesel lansman toplantısında tanıtıldı.

Geçtiğimiz aylarda İzmir ve Manisa’daki çiftliklerde uygulanmaya başlayan, kanatlı hayvancılık sektöründe yumurtacı tavuklara yönelik üretim yapan çiftliklerdeki mevcut durumu belirleyerek daha fazla verim için çözüm önerileri sunan program üreticiler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

ÖĞÜT KÖSE:''Maxcare Güvenli Çiftlik Programımız ile ilk aşamada kanatlı hayvancılık sektöründe yumurtacı tavuklara yönelik üretim yapan çiftliklerdeki verimliliği artırmayı hedefliyoruz.”
ÖĞÜT KÖSE:”Maxcare Güvenli Çiftlik Programımız ile ilk aşamada kanatlı hayvancılık sektöründe yumurtacı tavuklara yönelik üretim yapan çiftliklerdeki verimliliği artırmayı hedefliyoruz.”

Trouw Nutrition Türkiye Genel Müdürü Veteriner Hekim Öğüt Köse, Afyonkarahisar’ın ardından Konya’da tanıtımı yapılan programı Türkiye’nin çeşitli illerinde devam ettirerek çiftliklere destek olmaya devam edeceklerini açıkladı.

Trouw Nutrition Türkiye, Türkiye’nin çeşitli illerinde hayvanlardan sağlıklı bir şekilde maksimum performans alınması için çiftliklere destek olacak Maxcare Güvenli Çiftlik Programı’nı hayata geçirdi.

İlk aşamada kanatlı hayvancılık sektöründe yumurtacı tavuklara yönelik üretim yapan çiftliklerdeki mevcut durumu belirleyerek daha fazla verim için çözüm önerileri sunmaya başlayan program, Afyonkarahisar’ın ardından Konya’da düzenlenen bölgesel lansman toplantısında tanıtıldı.

Daha fazla verim için çiftliklere destek oluyorlar..

Etkinliğin açış konuşmasında Maxcare Güvenli Çiftlik Programı kapsamında Trouw Nutrition Türkiye’nin uzman teknik kadrosunun, belirlenen çiftlikleri belirli periyotlarla düzenli olarak ziyaret etmeye başladığını belirten Trouw Nutrition Türkiye Genel Müdürü Veteriner Hekim Öğüt Köse, Türkiye’nin çeşitli illerinde bu programı devam ettirmeyi hedeflediklerini açıkladı. Köse’nin ardından şirketin uzman teknik kadrosu program içeriği ile ilgili ayrıntılı bilgileri Konyalı alanında uzman çiftlik sahipleri ile paylaştı.

Daha fazla verim için çiftliklere destek oluyorlar..

Güvenli ve verimli çiftlikler geliştirilmesine destek

Trouw Nutrition Türkiye olarak Maxcare Güvenli Çiftlik Programı ile güvenli ve verimli çiftlikler geliştirilmesine destek olacaklarını ifade eden Öğüt Köse, sözlerine şöyle devam etti; “Türkiye, kanatlı hayvancılık sektörünün önemli bir üreticisi, tüketicisi ve ihracatçısı konumunda. Sektör içinde önemli bir yeri olan kümes hayvancılığı ise hayvancılık sektörünün en gelişmiş ve teknolojiye en açık bölümü. Üretimin kolay ve hızlı olmasının yanında maliyetinin de düşük olması bu alanın başlıca avantajları arasında sayılabilir.

Biz de sektörün gelişimini desteklemek amacıyla Maxcare Güvenli Çiftlik Programımız ile ilk aşamada kanatlı hayvancılık sektöründe yumurtacı tavuklara yönelik üretim yapan çiftliklerdeki verimliliği artırmayı hedefliyoruz.”

Afyonkarahisar’ın ardından Konya’da da tanıtımı yapılan Maxcare Güvenli Çiftlik Programının Türkiye’nin çeşitli illerinde devam ettirilerek çiftliklere destek olunmaya devam edileceği açıklandı…
Afyonkarahisar’ın ardından Konya’da da tanıtımı yapılan Maxcare Güvenli Çiftlik Programının Türkiye’nin çeşitli illerinde devam ettirilerek çiftliklere destek olunmaya devam edileceği açıklandı…

Mikotoksin yönetiminden salmonella taramasına kadar kapsamlı kontrol..

Çiftlikleri ziyaretlerinde uzmanların ham maddeden nihai son ürüne kadar tüm çiftlik sistemini kontrol ettiğini ifade eden Köse, “Daha sonra tüm bu çalışmaları raporlayarak daha güvenli ve verimli çiftlikler için önerilerin sunulduğu işletme kontrol programını hazırlıyoruz. Bir çiftlikte verimlilik için biyogüvenlikten iyi yönetimsel uygulamalara, yem ve su yönetiminden bağırsak sağlığının korunmasına, mikotoksin yönetiminden salmonella taramasına ve yapılacak desteklemelere kadar pek çok noktanın kontrol noktası olarak belirlenmesi ve gelişim sağlanması için bu kontrol noktalarının bir arada değerlendirilmesi gerekiyor.

Bu doğrultuda da elde edilen gelişimin gözle görülür hale gelmesi için kayıtların tutulması ve ölçümlenebilir parametrelerin rakamlara dönüştürülmesi gerekiyor. Biz de programımız kapsamında tüm bu başlıkları detaylı olarak ele alıyoruz. Tüm bu çalışmalarımız sonucunda sektörümüzü gerek iç piyasada gerekse global arenada daha da güçlü duruma getirmeyi ve sektörümüzün sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

GERÇEK SORUNLARIN TESPİTİ…
Köse’nin ardından, yakın bir zamanda Trouw Nutrition Türkiye’nin Kanatlı, Balık ve Pet Kanalları Ticari Satış Direktörü olarak atanan Erkut Gökmen söz aldı. “Maxcare Güvenli Çiftlik Programı ile tüm Türkiye’deki yumurta üretimini daha verimli, daha sağlıklı ve daha efektif hale getirmeyi hedefliyoruz.” diyen Gökmen, programın temelini oluşturan ve çiftliklerin daha verimli bir üretim yapmasını sağlayacak servislerin, işletmelerde var olması muhtemel gerçek sorunların tespitini kapsadığını vurguladı.

Gökmen’in ardından Trouw Nutrition Türkiye’nin uzman teknik kadrosu, Maxcare Güvenli Çiftlik Programı’nın içeriği ile ilgili ayrıntılı bilgileri, Konyalı alanında uzman çiftlik sahipleri ile paylaştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz