DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KUTLANDI..

0
4651

5 Haziran Dünya Çevre Gününün 2022 yılı teması “Sadece Tek Bir Dünya” olarak belirlendi..

 

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KUTLU OLSUN

Prof. Dr. Ender YARSAN

A.Ü. Veteriner Fakültesi Dekanı

 

Dünya Çevre Günü, İsveç’in Stockholm kentinde 1972 yılında düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansından itibaren her yıl 5 Haziran tarihinde, çevrenin korunması konusunda Dünya çapında farkındalık oluşturulması amacıyla kutlanmaktadır.

5 Haziran Dünya Çevre Gününün 2022 yılı teması “Sadece Tek Bir Dünya” olarak belirlenmiştir. Her yıl farklı bir temada kutlanan Dünya Çevre Günü; 2022 yılında sürdürülebilir, doğa ile uyumlu, daha temiz, daha yeşil yaşam vurgusuyla kutlanacaktır. Türkiye Çevre Haftası ve etkinliklerini düzenleyen genelge ise Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanarak Resmî Gazete’de yayımlanmıştır.

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KUTLANDI.. Genelgeye göre; doğal çevrenin korunması, sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması, iklim değişikliği ile mücadele konularında çevre bilincinin her geçen gün giderek arttığı ülkemizde Dünya Çevre Günü kutlamalarının daha katılımcı, çok paydaşlı şekilde gerçekleştirilmesi, çevre sorunlarının ve gelişmelerin değerlendirilmesi amacıyla her yıl 5 Haziran tarihinin bulunduğu hafta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından duyurulacak bir temayla “Türkiye Çevre Haftası” olarak kutlanacaktır. Ülkemiz için bu yılın teması ise “Sıfır Atık” olarak belirlenmiştir. DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KUTLANDI..

FAKÜLTEMİZDEN ÇEVRE DOSTU YAKLAŞIMLAR

2872 Sayılı Çevre Kanunu, 12.07.2019 tarihinde 30829 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Sıfır Atık Yönetmeliği” gereği Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi 21.04.2022 tarihinde “SIFIR ATIK BELGESİ”ni alınmıştır. Diğer taraftan yine Fakültemizin Çevre Yönetim Sistemi konusundaki yetkinliğini ortaya koyacak şekilde 12 Mayıs 2022 de ise ISO 14001:2015 (Çevre Yönetim Sistemi) Kalite Belgesi de alınmıştır.

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KUTLANDI..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz