Dünya Yem Güvenliği Zirvesi 2022 ALMANYA’DAYDI..

0
3656

Antimikrobiyal direnç, sürdürülebilirlik ve blok chain teknolojisi olmak üzere üç ana başlıkla gerçekleştirilen Dünya Yem Güvenliği Zirvesi 2022 Berlin’de gerçekleştirildi…

Üç gün süren Dünya Yem Güvenliği Zirvesi 2022, yem güvenliğinin öneminin yanı sıra sürekli dikkat ve gelişmeye ihtiyaç duyduğunu açıkça ortaya koydu. Endüstri liderleri en son yenilikleri ve trendleri tartışma imkânı buldukları zengin fikir ortamında eyleme geçirilebilir sonuçların bir listesini çıkardı.

Van der Post: “Böyle somut bir sonuca ulaştığımız için gururluyum.” derken zirve boyunca, organizasyon komitesi önümüzdeki yıllarda etkisi olacak 3 konuya odaklandı:

1-Antimikrobiyal direnç: Yakın gelecekte kanserden çok antibiyotik dirençli bakterilerden ölmesi beklendiği için çok önemli bir konu. “Bu alanda ilerleme kaydetmek için uzman komitelere erişimimiz var.”

2-Sürdürülebilirlik: “Sürdürülebilirlik, GMP+ International’ın özünde yer almaz, ancak sektörlerimizin sürdürülebilirlik çabalarını gösterebilmek için verileri birbirine bağlaması ve paylaşması gerekir. Bu nedenle GFLI ile ekip kuracağız ve bilgi birikimimizin ve sertifikasyonumuzun sürdürülebilirlikte nasıl bir rol oynayabileceğini keşfetmek için bu yaz yakında bunu yapacağız.”

3-Blockchain teknolojisi: “2023’te Covantis ile karşı karşıya kalacağımız zorluk, yem materyallerinin taşınmasında şu anda kullanımda olan blockchain’e yem güvenliğinin nasıl eklenebileceğidir.”

Van der Post sözlerini şöyle sürdürdü: “Harika Berlin kentindeki ‘düdüklü tencere’ etkinlik konumumuzda, birbirimiz arasındaki bağlılığı organize etmenin ilk adımlarını atabildik. Bir zirveye ev sahipliği yaparken bundan fazlasını isteyemezsiniz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz