Dünyada da kırmızı et yerine tavuğa olan talep artıyor

0
3536

Enflasyon nedeniyle kırmızı et yerine tavuğa olan talep artıyor..

Dünyanın en büyük gıda işleme ve emtia ticareti şirketlerinden biri olan ADM, gıda enflasyonunun artması nedeniyle tüketicilerin daha uygun fiyatlı ürünleri tercih etmeye başladığını söyledi.

Gıda işleme ve mahsul ticareti alanında dünyanın en büyük çok uluslu şirketlerinden biri olan, ABD merkezli Archer Daniels Midland Company (ADM) şirketi, Amerika’da son 40 yılın en yüksek gıda enflasyon oranları kaydedilirken olumsuz koşullardan etkilenen tüketicilerin kırmızı et yerine tavuk ürünleri tercih etmeye başladığını söyledi.

Tavuk yemi talebi de sığır yemi talebini geride bırakıyor.

Bloomberg’in haberine göre ADM’nin CEO’su Juan Luciano salı günü yatırımcılara yaptığı açıklamada enflasyon baskısının genel olarak şirketin hayvan yemine olan talebin görünümünü küresel olarak 10 milyon ila 15 milyon ton aralığında düşürdüğünü söyledi.Dünyada da kırmızı et yerine tavuğa olan talep artıyor

Şirkete göre tüketiciler tüketim alışkanlıklarını değiştirirken tavuğa talebin artması nedeniyle tavuk yemi talebi de sığır yemi talebini geride bırakıyor.

Tavuklara soya küspesiyle mısırın karıştırılmasından elde edilen bir yem veriliyor..

Bununla birlikte ADM soya küspesi fiyatlarının mısırdan daha fazla artış gösterebileceğinin sinyallerini veriyor. Zira tavuklar soya küspesiyle mısırın karıştırılmasından elde edilen bir yemi tüketirken özellikle ABD’de büyükbaş hayvanlar çoğunlukla sadece mısırla besleniyor.

Tavuğun daha ekonomik olduğunu belirten Luciano, fiyatların nispeten yüksek seyretmesi nedeniyle soya küspesinin buğday için bile çok verimli ve uygun maliyetli bir protein ikamesi olmaya devam ettiğini söyledi.Dünyada da kırmızı et yerine tavuğa olan talep artıyor

Soya küspesi vadeli işlemleri Chicago’da ton başına 400 doların üzerinde işlem görüyor. Temmuzda ton başına 380 doların altına kadar düşen soya küspesi vadeli işlemleri talebin artmasıyla toparlanmaya başladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz