Gedik Piliç, Egeli İhracatçı olarak Türkiye İKİNCİSİ Oldu..

0
4556

Ege’nin Liderlerinden Gedik Piliç, Ege İhracatının 1’ncisi Türkiye ihracatının da İKİNCİSİ oldu..

Türkiye kanatlı sektörünün lider markalarından olan Gedik Piliç, 2021 yılında gerçekleştirdiği 85 milyon liralık ihracatıyla Ege Bölgesi’nde 1. ‘nci olurken, Türkiye genelinde de 2. sırada yer alarak ülke ekonomisine büyük bir katkı sağladığı ifade edildi…

2022 yılı başta olmak üzere genişleyen ihracatını yaklaşık 70 ülkeye çıkaran Gedik Piliç, bu yılın sonuna kadar ki  hedefini de 100 milyon dolar olarak belirledi.

Gedik Piliç, 1968 yılından bu yana kanatlı sektörünün lider beyaz et üreticilerinden birisi olarak başarılarıyla hep taktir toplarken;  her geçen gün ihracat alanlarını daha da genişleterek hem Ege Bölgesi hem de Türkiye ekonomisine katkı sunuyor.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de korona virüs pandemisi nedeniyle yasanan ekonomik dalgalanmalara rağmen yaptığı yatırımlarla büyümeye devam eden Gedik Piliç, açıklanan 2021 yılı verilerine göre tavukçuluk sektöründe en fazla ihracat yapan Ege Bölgesi’ndeki 1’inci firma oldu..Gedik Piliç, Egeli İhracatçı olarak Türkiye İKİNCİSİ Oldu..

Gedik Piliç, bu başarısıyla Türkiye genelinde de 2’inci marka olarak önemli bir başarıya imza atarak yine taktir topladı. Bakıldığında  Rusya, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Singapur, Venezüella, Maldivler, Kıbrıs, Libya, Fas, Irak, Iran, Gürcistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Katar, Ürdün, Haiti, Mozambik, Gana, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Angola, Liberya, Moritanya, Kuveyt, Abazya, Kosova, Togo, Benin ve Sierra Leone gibi ülkeler başta olmak üzere yaklaşık dünyanın 70 ülkesine ihracat yapan Gedik Piliç, teknolojik yatırımları sayesinde ürün yelpazesine eklenen kaliteli ürünleriyle ihracatını her geçen gün daha da ileri seviyelere taşıyor..

Gedik Piliç, 33,5 milyon dolar ülke ekonomisine katkı sağladı..

Gedik Piliç, 2018 yılında 11 milyon 173 bin kilogramlık ihracatıyla 11,5 milyon dolar gelir elde ederken;   2019 yılında 12 milyon 385 bin kilograma karsılık 12 milyon dolar, 2020 yılında 26 milyon 177 bin kilograma karsılık 20 milyon dolar ve 2021 yılında ise 57 milyon kilograma karsılık yaklaşık 85 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiği açıklandı..

2021 yılının ilk 4 aylık döneminde 11 milyon 880 bin kilogram ihracata karsı 14 milyon dolar gelir sağlayan Gedik Piliç , 2022 yılının ilk 4 ayında ise, geçen yılın ayni döneminin çok çok üstüne çıkarak yaklaşık 3’e katladı ve 22 milyon 753 bin kilogram ürün ihraç ederek ülke ekonomisine 33,5 milyon dolar katkısı elde edilmiş oldu..

GEDİK:”ihracatımızı 100 milyon doların üzerine çıkaracağız”

Konu ile ilgili görüş ifade eden Gedik Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gedik, “2020 yılında pandemi nedeniyle bizim çok düşük bir ihracatımız vardi. 15 milyon dolarlar da falandı. Biz bunu 2021 yılında yaklaşık 4’e,  5’e katladık. Yani 85 milyon dolar gibi bir ihracatımız oldu. Türkiye genelinde tavukçuluk sektöründe ihracatta 2. sıradayız, Ege İhracatçılar Birliği’nde (EIB) ise 1’inci sıradayız. Bu önümüzdeki yılda ve bu yıl içerisinde görünen o ki tahminim 100 milyonun üzerine çıkacağız” diye konuştu..

OSMAN GEDİK:”Yeni girdiğimiz pazarlar var. Bunlar arasında Orta Amerika ülkeleri var.”

Sektöre birçok konuda öncülük yapan Gedik Piliç’in kaliteden hiç taviz vermeyen misyonu sayesinde ihracatta önemli bir başarı yakaladığı görülürken; ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamak için ihracat ağını genişletmek için yatırımlara devam ettiklerine değinen Osman Gedik, “Önceki yıllarda yapmış olduğumuz ihracat yaptığımız ülkelerden farklı olarak, yeni girdiğimiz pazarlar var. Bunlar arasında Orta Amerika ülkeleri var. Uzak Doğuda değişik bölgeler var.

Son zamanlarda bu ülkelere Birleşik Arap Emirlikleri ile Orta Afrika ülkeleri de dahil oldu. İhracat ağımızı  yaklaşık 60 – 70 ülkeye çıkardık. Bu iş tabi ki kaliteyle başlıyor, ”kalite olmazsa” olmazlarımızdandır. Bir ürünü bir ülkeye gönderdiğimizde o ülke bu ürünü takdir ediyor ve beğeniyorsa arkası gelmeye başlıyor. Biz bir ülkeye ihracata başladığımızda o ülke tamamen kapanmıyor, hep bir yenisi seklinde gidiyor. Bir parti ürün gönderdiğinde ”ürün kalitesi görülünce” bu ürünü tercih ediyor” şeklinde konuştu..

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz