Gıda Fiyat Endeksi FAO’ya Göre Mayıs’ta geriledi!

0
3082

FAO Gıda Fiyat Endeksi’ne göre küresel gıda fiyatları Mayıs ayında üst üste ikinci ayda küçük de olsa bir düşüş gösterdi.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Gıda Fiyat Endeksi’nin ortalaması, Mayıs 2022’de, Nisan ayına göre yüzde 0,6 düşüşle, 157,4 puan oldu.

Bununla birlikte, yaygın olarak ticareti yapılan gıda ürünlerinden oluşan bir sepetin uluslararası fiyatlarındaki aylık değişikliklerini izleyen Endeks, Mayıs 2021’e oranla yüzde 22,8 daha yüksek.Gıda Fiyat Endeksi FAO'ya Göre Mayıs'ta geriledi!

Tahıl fiyatları nasıl seyretti?

FAO Tahıl Fiyat Endeksi, Nisan ayına göre yüzde 5,6, bir önceki yıla göre yüzde 56,2 artan buğday fiyatlarının öncülüğünde bir önceki aya göre yüzde 2,2 arttı. Uluslararası buğday fiyatları, Mart 2008’de ulaşılan rekor seviyenin yalnızca yüzde 11 altında kalırken Hindistan’ın açıkladığı ihracat yasağı ve önde gelen birçok ihracatçı ülkedeki mahsul koşullarına ilişkin endişelerin yanı sıra savaş nedeniyle Ukrayna’da azalan üretim beklentilerinden kaynaklı olarak yükseldi.

Uluslararası pirinç fiyatları da genel olarak yükselirken, iri taneli tahıl fiyatları yüzde 2,1 düştü. Mısır fiyatları ise Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kısmen iyileşen mahsul koşulları, Arjantin’deki mevsimsel arz ve Brezilya’nın da mısır hasadına yakın zamanda başlamasıyla birlikte daha da düştü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz