Güres Group, yumurta tozu üretimine de başladı..

0
994

Güres Group, yumurta tozu üretimine de başladı..

Türk tavukçuluk sektörünün güçlü firmalarından birisi olan Güres Group yetkilileri,şimdi de  üretimine başladığı yumurta tozu ile hem ithalatın önünü kesmeyi hem de ihracat ayağını güçlendirmeyi hedeflediklerini açıkladılar.

Türkiye’nin en büyük tam entegre yumurta üretim tesisine sahip olan Güres Group yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda , yeni yatırımı olan ”yumurta tozu üretim tesisi” ile hem ürünün ithalatını azaltmayı, hem de yumurtaya katma değer kazandırarak dünya pazarına sunmayı hedefledikleri konuşmalarında açıklıyorlar..

Güres Group, yumurta tozu üretimine de başladı..

Geçtiğimiz günlerde likit yumurtadan sonra yumurta tozu üretimi ile de ithalatın önünü kesmeyi planladıklarını açıklayan Güres yetkilileri, yumurta tozunda ihracat ayağını da güçlendirme hedefinde olduklarını  ifade ediyorlar. Yumurta tozunda ürün çeşitliliğini de geliştireceklerini ifade eden firma yetkilileri, yumurtada katma değerli ürünler için hazır olduklarına da vurgu yapıyorlar..

Mustafa Güres, “Yumurta tozunu Avrupa ülkeleri başta olmak üzere ABD ve Körfez ülkelerine ihraç etmeyi hedefliyoruz.” dedi..
Mustafa Güres, “Yumurta tozunu Avrupa ülkeleri başta olmak üzere ABD ve Körfez ülkelerine ihraç etmeyi hedefliyoruz.” dedi..

Türkiye’nin tek çatı altına toplanmış en büyük tam entegre yumurta üretim tesisine sahip Güres Group’un son olarak yumurta tozu üretim tesisini faaliyete geçirdiğini belirten Güres Group Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Güres, “Pastörize sıvı yumurta ihracatımız sürerken, yumurtayı daha ileri işlenebilir duruma getirmek için çalışmalarımız da devam ediyor. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz yeni tesisimizde; yumurta tozu üretimi ile hem ülkemizdeki ithalat açığını gidererek ekonomiye katkı sunmayı, hem de Güres kalitesini dünya pazarı ile buluşturmaya devam etmeyi hedefliyoruz. Katma değerli üretim, diğer taraftan Türkiye’nin yumurta ihracatına ikinci ve üçüncü ürün çeşidi ile katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.Bilindiği üzere Viyol fabrikasından kuluçka, yarka ve damızlık üretim tesislerine, biyokütle enerji santralinden kafes ve ekipman teknolojileri fabrikasına kadar farklı çalışmalar Güres Group’un yatırımları arasında bulunuyor..

Güres Group, yumurta tozu üretimi ile ithalatı azaltmayı hedefliyor..

Dünya yumurta üretiminde her zaman ilk 10’un içinde bulunan Türkiye’nin, İtalya, Fransa, Danimarka gibi ülkelerden yumurta tozu ithal ettiğini ifade eden Mustafa Güres, “Bugün yumurta tozunu dışarıdan ithal etmek üzücü. Türkiye’nin en büyük yumurta üreticisi olarak elimizi taşın altına koymayı ve bu konuda öncü olmayı istedik. Yumurta sektöründe katma değerli üretimi geliştirmek için adımlarımızı atmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Güres Group, yumurta tozu üretimine de başladı..Yumurta ihracatının dışında; bıldırcın yumurtası, bıldırcın eti, pastörize sıvı yumurta, yumurta viyolü çeşitleri ve son olarak yumurta tozu ile Türk markasını küresel pazarda başarıyla temsil ettiklerini belirten Mustafa Güres, “Yumurta tozunu Avrupa ülkeleri başta olmak üzere ABD ve Körfez ülkelerine ihraç etmeyi hedefliyoruz.” dedi..

Güres, Tavuk gübresinden de elektrik üretiyor..

Gıda sektöründeki üretim faaliyetlerinin yanında kanatlı sektörüne de hizmetler sunan; enerji, teknoloji ve tarım alanında faaliyetlerini sürdüren Güres Group’un, yıllık 1,5 milyar adet yumurta üretimi gerçekleştirdiğini de sözlerinde ifade eden Mustafa Güres “Gıda sektöründeki üretimimizin yanı sıra, kanatlı sektörüne de hizmetler sunmakta; enerji, teknoloji ve tarım faaliyetlerinde bulunmaktayız. Kendi bünyemizde ürettiğimiz yüksek teknolojik kurutucular sayesinde tavuk gübresini kurutup, teknolojik kazan reaktöründe yakarak elektrik enerjisi üretiyoruz. Türkiye’nin enerji ihtiyacına katkı sağlıyoruz.”açıklamasında bulunuyor..

Güres Group, yumurta tozu üretimine de başladı..

Bir Türk markası olarak Dünya pazarında aranan isim: Güres Group..

Güres Group Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Güres, Güres markasının küresel pazarda aranan bir marka konumunda olduğunu da belirtip “Pastörize sıvı yumurta ihracatımız sürerken, yumurtayı daha ileri işlenebilir duruma getirmek için çalışmalarımız da devam ediyor. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz yeni tesisimizde; yumurta tozu üretimi ile hem ülkemizdeki ithalat açığını gidererek ekonomiye katkı sunmayı, hem de Güres kalitesini dünya pazarı ile buluşturmaya devam etmeyi hedefliyoruz. Katma değerli üretim, diğer taraftan Türkiye’nin yumurta ihracatına ikinci ve üçüncü ürün çeşidi ile katkı sağlayacaktır” diye konuşuyor…Güres Group, yumurta tozu üretimine de başladı..

Yumurta tozunda geniş kullanım alanı var..

Yumurta tozunda ürün çeşitliliğini geliştirmek için Güres Group’un çalışmalarının halen devam ettiğini belirten Mustafa Güres, “Yumurta tozu akını üretmeye başladık. Kısa zamanda yumurta tozunun diğer çeşitlerini de üretime alarak ürünü daha çok alanda kullanılabilir hale getirmeyi hedefliyoruz. Yumurta tozu akı ürünü; et endüstrisinden unlu mamüllere, çikolata ve şekerleme sektöründen sağlık ürünlerine kadar birçok alanda kullanılıyor” ifadesini kullandı.

HABER EDİTORYAL DÜZENLEME: Gazeteci Yazar Yılmaz KURŞUN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz