HASTAVUK YATIRIMLARIYLA GÜRCİSTAN’DA..!

0
8310

HASTAVUK MODELİ:

DÜNYAYA iHRACATTAN SONRA ŞİMDİ DE DÜNYAYA YATIRIM..

10 milyon dolarlık yatırımla Gürcistan’da kurulan tesis, yılda 24 milyon yumurtadan civciv üretip dünyanın bir çok yerine ihraç edecek. Başta Gürcistan  olmak üzere Türki Cumhuriyetler ile Rus pazarına da hitap edecek olan”HasTavuk Georgia LLC” unvanlı bu yeni firma bir sonraki yatırımını ise aynı bölgede damızlık tesisi kurarak yapmayı planlıyor.

Tesis kuruluşu ile ilgili bilgi veren HasTavuk Damızlık Bölümü Genel Müdürü Müfit Yavuz, Hastavuk olarak  kiraladıkları dev bir kargo uçağı ile de milyonlarca civcivi Afrika’dan, Japonya’ya, Avrupa’dan Orta Doğunun bir çok bölgesine taşıyabildiklerini ifade etti.

HASTAVUK YATIRIMLARIYLA GÜRCİSTAN’DA…

Animal Hayvancılık Dergisi ve Veteriner Market Dergilerinin Nisan sayılarında da yer alan HASTAVUK’un GÜRCİSTAN yatırım haberleri sektörde de bir ilk olarak övgüler alırken, gurur yarattığı da ifade edildi…
Animal Hayvancılık Dergisi ve Veteriner Market Dergilerinin Nisan sayılarında da yer alan HASTAVUK’un GÜRCİSTAN yatırım haberleri sektörde de bir ilk olarak övgüler alırken, gurur yarattığı da ifade edildi…

HasTavuk Hastavuk Damızlık Bölümü Genel Müdürü Müfit Yavuz , ”Hastavuk Georgia LLC” unvanlı yeni kurulan yurt dışı firmalarının Gürcistan’ın Başkenti Tiflis’te faaliyete ve üretime geçişi ile beraber, Türkiye’de üretilen beyaz etin ve yumurtanın dünyanın çeşitli ülkelerine ihracatının başarısının yanında artık ”Dünyaya Yatırım” gerektiğinin önemine değinerek, HASTAVUK yetkililerinin tecrübe ve uzun vadeli öngörüsü ile markalarına duyulan BÜYÜK GÜVENE ve DÜNYA MARKASI olma kimliğine vurgu yaptı.

Hastavuk Damızlık Bölümü Genel Müdürü Müfit Yavuz ( Sağdan 2.ci )bu tesislerindeki üretim hakkında bilgiler verirken; yatırımları esnasında kendilerine her türlü desteği veren ve yapılan toplantıda yer alan Sagerejo Belediye Başkanı Avtandil GLUKASHVİLİ’ye ( SOL BAŞTA )teşekkür etti.
Hastavuk Damızlık Bölümü Genel Müdürü Müfit Yavuz ( Sağdan 2.ci )bu tesislerindeki üretim hakkında bilgiler verirken; yatırımları esnasında kendilerine her türlü desteği veren ve yapılan toplantıda yer alan Sagerejo Belediye Başkanı Avtandil GLUKASHVİLİ’ye ( SOL BAŞTA )teşekkür etti.
Hastavuk Damızlık Bölümü Genel Müdürü Müfit Yavuz bu yeni tesislerindeki üretimi hakkında Türkiye’den davetli olarak Gürcistan’a gelen basın mensuplarına yatırımlarıyla ilgili bilgiler verdi.
Hastavuk Damızlık Bölümü Genel Müdürü Müfit Yavuz bu yeni tesislerindeki üretimi hakkında Türkiye’den davetli olarak Gürcistan’a gelen basın mensuplarına yatırımlarıyla ilgili bilgiler verdi.

Müfit YAVUZ: ”50. yılına girmiş bir işletme, 50 yıllık bilgi birikimi ile sektöre kattıkları, yaptıkları, sektörün öncüsü olması ile Japonya`dan Seyşeller`e kadar 49 ülkeye yapılan ihracat ile beraber ne mutlu bizlere ki, bu günlere şirketimizi taşıdık. Bu yatırımımızı başka ülkelerdeki yatırımlarımız ile taçlandırmaya devam edeceğiz.  Hastavuk globalde, büyük ölçekli işletme modeline geçmiş bulunuyor.

''Hastavuk Georgia LLC'' unvanlı yeni kurulan yurt dışı firmasının Gürcistan'ın Başkenti Tiflis'te
HASTAVUK’un ”Hastavuk Georgia LLC” unvanlı yeni kurulan yurt dışı firması Gürcistan’ın Başkenti Tiflis’te işletmeye açıldı..

 

HasTavuk Gürcistan’daki yeni kuluçka tesisi ile Türkiye’yi de gururlandırdı. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl Balıkesir’in Susurluk ilçesinde bulunan kesimhanesinin ardından Organize Sanayi Bölgesi’nde de bir kuluçkahane tesisi yatırımı ve açılışını gerçekleştiren Hastavuk, modern ekipmanlarla donatılmış tesisi devreye sokmuştu.Gürcistan’da yaptıkları kuluçka fabrikası yatırımıyla hem bölgenin ekonomisine hem istihdamına hem de ihracatına katkı yapan bir firma konumunda olduklarını aktaran Yavuz, savaşa rağmen Ukrayna’nın Herson bölgesinde yaptıkları yem fabrikası yatırımı ile ilgili olarak “İnşallah savaşın bir an önce bitmesiyle birlikte yatırımımızın sürekliliğini sağlamış olacağız” dedi.

”HasTavuk Georgia LLC” unvanlı yeni kurulan yurt dışı firmasının Gürcistan’ın Başkenti Tiflis’te kuluçkahane olarak faaliyete ve üretime geçişi ile beraber; sektör medyası temsilcileri ve haber ajansı temsilcileri eşliğinde bir davet gerçekleştiren Hastavuk yetkilileri, çok yakında başlaması planlanan kesimhanelerinin müjdesini de verdiler.

sektör medyası temsilcileri ve haber ajansı temsilcileri eşliğinde bir davet gerçekleştiren Hastavuk yetkilileri, çok yakında başlaması planlanan kesimhanelerinin müjdesini de verdiler.
Sektör medyası temsilcileri ve haber ajansı temsilcileri eşliğinde GÜRCİSTAN’a bir davet gerçekleştiren Hastavuk yetkilileri, çok yakında başlaması planlanan kesimhanelerinin müjdesini de verdiler.

Konu ile ilgili olarak Gürcistan’ın Başkenti Tiflis’in Sagerejo bölgesinde yatırımı gerçekleştirilen tesisin bilgilendirme toplantısında Türkiye`nin sektörel basın mensupları ve haber ajansı temsilcilerinin sorularını cevaplayan Hastavuk Damızlık Bölümü Genel Müdürü Müfit Yavuz bu tesislerindeki üretim hakkında bilgiler verirken; yatırımları esnasında kendilerine her türlü desteği veren ve toplantıda yer alan Sagerejo Belediye Başkanı Avtandil GLUKASHVİLİ’ye teşekkür etti.

Sagerejo Belediye Başkanı Avtandil GLUKASHVİLİ ise yaptığı konuşmada, ”HasTavuk Georgia LLC” unvanlı yeni kurulan bu şirketin çevreye ekonomik olarak yaratacağı istihdam ve potansiyellerinden dolayı teşekkür etti.

Tanıtım konuşmaları sonrasında kuluçkahaneyi gezen Türk basın mensupları ve beraberindeki heyet, yumurtadan civciv çıkımına kadar olan tüm safhaları yerinde görme imkanı da elde ettiler.HASTAVUK YATIRIMLARIYLA GÜRCİSTAN'DA..!

Civciv üretip bunu ana hammadde olarak sağlamak işletmemizin temel unsurlarından birisidir.

Tesis gezisi öncesi ve gezi esnasında soruları da cevaplayan Genel Müdür Müfit Yavuz özetle şu açıklamalarda bulundu: “Biz çok uzun yıllardır zaten Gürcistan’da varız ve çok tanınan bir markayız. Faaliyete geçmiş olduğumuz bu bina da en yeni, en teknolojik kuluçka tesislerimizden birisi oldu.

Beyaz et sektörünün ana temel taşlarından birisi de damızlık üretimidir. Civciv üretip bunu ana hammadde olarak sağlamak işletmemizin temel unsurlarından birisidir. Biliyorsunuz Bursa merkezli firmamızın büyük kapasiteli kuluçkahane ve kesimhane tesisleri var. Yem üretim fabrikamız var.

Güzel ülkemizin her köşesinde yatırımlarımız devam ettiği gibi, dış dünyada da Gürcistan gibi civarındaki ülkeler ve devamında diğer komşu ülkelere HasTavuk olarak yatırımlarımız elbette devam da edecek.” açıklamalarında bulundu.

”Türkiye`nin en büyük işletmelerinden biriyiz.”

Genel Müdür Müfit Yavuz ayrıca konuşmasında şunları söyledi : ‘’2110 kişiye ulaşmış entegre ve teknolojik yatırım anlamında Türkiye`nin en büyük işletmelerinden biriyiz.

Son yıllardaki yatırımlarımızdan sırasıyla bahsedersek merkez Bursa olmakla beraber önce Eskişehir ve Afyon bölgesindeki damızlık işletme ve kuluçka yatırımlarımıza geçen yıl Balıkesir`de haftalık 2 milyon kapasiteli canlı civciv üretim tesisimiz, kuluçkahanemizi devreye aldık. Bunların akabinde uluslararası arenada rekabet gücümüzü arttırmak ve 50 yıllık bilgi birikimimizi teknoloji ile buluşturup dünyanın çeşitli ülkelerinde yatırım yapmaya başlamış bir işletme konumuna ulaştık.

Bu sene burada yani Gürcistan`da yatırımda bulunmamızın farklı anlam ve önemi de mevcut. Bu sene işletmemizin 50. yılı ve bunu Tiflis işletmemiz ile taçlandırdık.

Son 2 yılda yatırımlarımızda Bursa`da kurduğumuz bir damızlık şirketimiz, Eskişehir`de kurduğumuz bir broyler yani etlik damızlık, yem fabrikası ve kuluçkahanesi, Afyon`da kurduğumuz yıllık kuluçka kapasitesi ve yarka üretimiyle Türkiye`nin en büyük, sadece kuluçka olarak baktığımızda da Avrupa`nın en büyük tek çatı altındaki işletmesiyiz.

Genel Müdür Müfit Yavuz şu açıklamalarda bulundu: “Biz çok uzun yıllardır zaten Gürcistan’da varız ve çok tanınan bir markayız. Faaliyete geçmiş olduğumuz bu bina da en yeni, en teknolojik kuluçka tesislerimizden birisi oldu.”’
Genel Müdür Müfit Yavuz şu açıklamalarda bulundu: “Biz çok uzun yıllardır zaten Gürcistan’da varız ve çok tanınan bir markayız. Faaliyete geçmiş olduğumuz bu bina da en yeni, en teknolojik kuluçka tesislerimizden birisi oldu.”’

2020 ve 2021 yıllarında Toplamda 150 milyon TL`lik  yatırım..

Bu yatırımlara ek olarak geçen yıl Balıkesir bölgesinde 100 milyon TL`lik yatırım ile yeni bir kuluçka tesisini devreye aldık. Bunun üzerine aynı bölgede HasAgro yem üretim tesisleri ile yatırımımıza devam ettik.

Haslidaş lisanslı depoculuk yatırımımızı da ilave ettik. Toplamda 150 milyon TL`lik 2020 ve 2021 yıllarında yatırım yapmış bir işletmeyiz. 2110 kişiyle de çalışan istihdam gücüne ulaşmış bir işletmeyiz.

HasÇiftlik markamızla da yem üretiminde gerek kanatlı, gerekse büyükbaş-küçükbaş konusunda da hızlı bir şekilde markalaşmaya devam ediyoruz.

Geçen yıl yapımına devam ettiğimiz ve bu yılın başında devreye aldığımız Ukrayna`da Herson bölgesinde bir yem fabrikamız mevcut.

Bölgenin durumu savaş hali olduğu için oradaki yatırımımız duraklama dönemine girmiş durumda bulunuyor. Savaş hali son bulduğu takdirde de yatırımımızın devamlılığını sağlayacağız.HASTAVUK YATIRIMLARIYLA GÜRCİSTAN'DA..!

Uzun yıllardır Gürcistan`daki dostluklarımız ve ilişkilerimiz sayesinde şu anda içerisinde bulunduğumuz kuluçkahanenin yatırımını tamamladık ve Gürcistan`da hem bölge ekonomisine, hem istihdamına, hem de ihracatına katkı yapan bir işletme durumundayız.

Faal durumdayız, üretim başladı. Toplamda 10 milyon dolarlık bir yatırımı hem istihdama, hem de bölge ekonomisine kazandırmış olacağız. Yaptığımız bu işte çok başarılıyız. 2023 yılında bu tesislere benim tahminim, bir bu kadar daha ilave edeceğiz.

Gürcistan`da kuluçkahanemizin bulunduğu bölge Sagarejo adı verilen bir bölge. Tiflis`in güneydoğusuna yakın, Azerbaycan sınırına yakın bir bölgede yer alıyor.

Bulunduğumuz bölgeden ana hedefimiz öncelikle Gürcistan bölgesindeki civciv ihtiyacını karşılamak ve bununla beraber de yakın çevre ülkelerde yani Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Rusya gibi bölgelere buradan canlı civciv ihracatını tamamlamak.

GÜRCİSTAN’daki kuluçkahane tesislerinin faaliyete geçişi nedeniyle  basın mensuplarına gerçekleştirilen davet sonrasında ”Mini bir şehir turunda” binlerce yıllık geçmişi olan bölgenin tarihi izleri de misafirlerin merakına sunuldu..
GÜRCİSTAN’daki kuluçkahane tesislerinin faaliyete geçişi nedeniyle  basın mensuplarına gerçekleştirilen davet sonrasında ”Mini bir şehir turunda” binlerce yıllık geçmişi olan bölgenin tarihi izleri de misafirlerin merakına sunuldu..

50 YILDA 49 ÜLKEYE İHRACAT..!

50. yılına girmiş bir işletme, 50 yıllık bilgi birikimi ile sektöre kattıkları, yaptıkları, sektörün  öncüsü olması ile Japonya`dan Seyşeller`e kadar 49 ülkeye yapılan ihracat ile ne mutlu bizlere ki, bu günlere şirketimizi taşıdık.

Bahar ile birlikte yatırımlara start vereceğiz. 2022 sonuna kadar ilk damızlık tesisini tamamlayıp 2023 baharında bölgede yaklaşık 150 kişinin çalıştığı 2 adet damızlık tesisini tamamlayıp faaliyeti devam eden yıllık 20 milyonun üzerinde civciv üretme kapasitesi bulunan kuluçka tesisi ile birlikte Gürcistan’daki tesisi güçlü bir işletme konumuna getirmiş olacağız” dedi.

YAVUZ ”Son 10 yıldaki ivmemiz ve geldiğimiz nokta ortada”diye konuşan Yavuz şöyle devam etti: ”Bu yatırımımızı başka ülkelerdeki yatırımlarımız ile taçlandırmaya devam edeceğiz. Bundan da emin olabilirsiniz. HasTavuk globalde, büyük ölçekli işletme modeline geçmiş bulunuyor. Artık yıllık bazda kiraladığımız bize ait Airbus A 737 tipinde bir kargo uçağımız var. İhtiyaca göre istediğimiz yere geliyor. 200 bin civcivi yükleyip taşıyabiliyoruz. Afrika’da Sudan, Çad, Moritanya, Uganda, Kenya, Seyşeller’den Arap yarımadasında Kuveyt, Katar gibi ülkelere gönderiyoruz” şeklindeki sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

YAVUZ daha önceki bir konuşmasında , Türk kanatlı sektörünün çok güçlü olduğuna değinerek ”Ortadoğu’ya zaten hakimiz, dünyanın 3. büyük sektörlerinden biriyiz. Dünyanın bütün ülkelerine ihracat yapacağız. Tüm dünyanın ihtiyacı olan protein kaynağının başında gelen beyaz et sektörü, kanatlı sektörü. Türkiye için kendine yetebilir olmanın haricinde, dış ticaret fazlası veren bir sektörün içindeyiz.” açıklamalarında bulunmuştu.

HasTavuk Kuluçkalar Koordinatörü Özgün Yılmaz ise yapılan basın toplantısının ardından HasTavuk Georgia yatırımları olarak üretim gerçekleştirilmeye başlayan kuluçka tesislerinin ürün girişinden, ürün çıkışına kadar olan tüm safhalarını yerinde göstererek üretim değeri konunda bilgiler verdi.

Daha sonra Müfit Yavuz son sözlerinde; “Kuzeyinde Rusya, doğusunda Azerbaycan, güneyinde Ermenistan ve güneybatısında Türkiye yer alır. Konumu sebebiyle stratejik bir ülke olan sınır komşumuz Gürcistan, dünya pazarlarına ve hedef pazarlara ulaşımda önemli yer tutacaktır.  Ülkede ekonominin geliştirilmesi, halkın refah seviyesinin yükseltilmesi, komşu ülkelerle ve dünya sistemiyle uyumlu hareket edilmesi yönünde atılan adımlar sayesinde, Gürcistan yatırım yapmak için elverişli bir ülke konumundadır. Bu yatırımımızla tüm bunlardan fayda sağlanması amaçlanmaktadır.” dedi.

HABER/FOTOĞRAF: MERT CİĞERLİ

 

HASTAVUK HAKKINDA…

Sektörün Türkiye’de ki en önemli firmalarından biri olan HasTavuk, 1972 yılında Bursa’da kurulmuştur. Bugün, 1.815.000 m2 arazi  üzerinde tamamı kendi öz sermayesiyle, Türkiye’nin birçok farklı noktasında ve ari bölgelerde kurulu tesisleriyle,

toplam 2110 kişilik personel kadrosuyla kanatlı sektörüne hizmet etmektedir.

Damızlık yumurtadan, yumurtalık ve etlik civcive, yarkadan yem ve piliç eti üretimine kadar,  tavukçuluğun her alanında faaliyet göstermektedir.

Dünyanın en kaliteli ve performansı en yüksek ırklarını elinde bulunduran HasTavuk, Türkiye’den ihracat yapan  en büyük Türk damızlıkçı firmasıdır.

Yüksek kalite standartları ve en son teknolojiyle üretim yapan HasTavuk; bu özellikleri ile  Japonya’ya ihracat yapabilen tek Türk firmasıdır.

En son teknolojiye yapılan yatırım, doğru insan kaynakları yönetimi, pazarlama stratejileri, sektörde sürekli ilkleri yapma çabası  içinde olan HasTavuk, en alt kademeden en üst kademeye kadar tüm personeliyle, kalite-hijyen, verimlilik ve onur duyulacak  işler içinde var olma prensipleri doğrultusunda çalışmaktadır.

HasTavuk; tüm yatırımlarını, Türkiye’nin değişik kentlerinde birbirinden bağımsız, hijyen açısından en ari bölgelerinden özenle  seçmektedir. Bulunduğu bölgelerde yarattığı istihdam, ekonomiye sağladığı katkılar, hiç girilmeyen pazarlara girerek

Türk kanatlı sektörünün gelişmesine yönelik yaptığı çalışmalar, aldığı ödüller, birçok kültürel etkinlik ve sosyal projelerle  müşterilerinden aldığı güven ve destek ile kendini kanıtlamıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz