Hayvan hastalıklarına karşı “bedava aşı” müjdesi!

0
235

Bakan pakdemirli’den Hayvan hastalıklarına karşı “bedava aşı” müjdesi!

Hayvan hastalıklarına karşı “bedava aşı” müjdesi!

Manisa’daki bir proramında ”Hayvan sağlığına insan sağlığı kadar önem verdiklerini” belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Sığır brusella, koyun keçi brusella, şarbon, koyun keçi vebası aşılarının aşı bedeli bundan sonra alınmayacak” açıklamasında da bulundu..

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, programı kapsamında Kula ilçesinde üreticilerle bir kahvaltıda buluştu ve ardından bir hayvancılık işletmesini beraberindeki heyet ile ziyarette bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli daha sonra ilçe merkezine geçerek bir araya gelen üreticilere müjde verdi.

PAKDEMİRLİ:”Hayvanlara aşıların bedeli alınmayacak”

Yaptığı konuşmada hayvan sağlığına, insan sağlığı kadar önem verdiklerini dile getiren Bakan Pakdemirli, sığır brusella, koyun keçi brusella, şarbon koyun keçi vebası aşılarının aşı bedelinin bundan sonra alınmayacağını konuşmasında ifade söyledi..

Hayvan hastalıklarına karşı “bedava aşı” müjdesi!

Bakan Pakdemirli, “Hayvanlardaki hastalıkla ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. Brusella ve koyun keçi vebası hastalıklarıyla ilgili de çalışmalarımıza an itibariyle başladığımızın müjdesini vermek istiyorum. Sığır brusella, koyun keçi brusella, şarbon koyun keçi vebası aşılarının aşı bedelini bundan sonra almayacağız. Ayrıca Tüberkülin testinin bedeli de üreticilerimizden alınmayacak. Bu aşıların bedeli alınmadan sadece uygulama ücretleri alınacak. Aşılama uygulamalarımızın, bu müjdelerle daha da aratacağına inanıyoruz. Hastalıktan gelen verim kayıplarının önleneceğini de düşünüyoruz ve zoonoz hastalıkları dediğimiz hastalıkların da asgari seviyeye düşeceğini düşünüyoruz” şeklindeki sözleriyle birçok testten de ücret alınmayacağına vurgu yaptı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz