İngiltere’de yumurta krizi!

0
6764

Artan yem maliyetleri ve kabaran enerji faturaları üreticileri zora soktu. Üretim azalıyor, çiftlikler kapanıyor. İngiltere yumurta kriziyle karşı karşıya.

 

İngiltere’de yumurta krizi!

Çiftçiler, üretim sürecinde artan yem ve enerji maliyetleri nedeniyle süpermarketlere yumurta fiyatlarını artırma çağrısında bulundu. Ancak marketler fiyat artışına izin vermiyor. Üreticiler ise bir bir çiftlikleri kapatıyor. Yakında müşterilerin marketlerde yumurta bulamayacağı belirtiliyor.

İngiltere’de yumurta krizi!İngiliz Serbest Tarla Yumurta Üreticileri Birliği (BFREPA), tavukları besleme maliyetinin yüzde 50, enerji fiyatlarının ise yüzde 40 arttığını açıkladı. Ayrıca artan işçilik ve ambalaj maliyetlerinin üretimi durma noktasına getirdiği belirtiliyor.

Çitçiler, Tesco, Asda, Morrisons, Sainsbury’s, Aldi, Lidl, Marks and Spencer ve Waitrose gibi marketlerden fiyat ayarlaması talep ediyor, ancak marketler direniyor. Yumurta üreticilerin en az yarısının kısa vadede üretimi durdurmayı planladıkları belirtiliyor. Bazı çiftçilerin de üretimi başka ülkelere kaydırmayı planladığı kaydediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz