Ana Sayfa Manşet Lezita, Keskinoğlu Tavukçuluk ihalesinin kazananı oldu..

Lezita, Keskinoğlu Tavukçuluk ihalesinin kazananı oldu..

0
2083

Keskinoğlu’nun Ziraat Bankası’nda bulunan payları da Lezita’nın oldu..

Yapılan ihalede en yüksek teklifi sunan Lezita, hisselerin yüzde 99,4 oranına sahip oldu.Abalıoğlu Lezita, Keskinoğlu Tavukçuluk’un Ziraat Bankası’nda bulunan paylarını da böylece  satın almış oldu..

Lezita’dan yapılan açıklamaya göre, Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızcılık İşletmeleri’nin Ziraat Bankası’na ait yüzde 99,4 oranındaki hissesinin satışına dair ihalede, ilk aşamanın kazananı Lezita oldu.

Lezita, Keskinoğlu Tavukçuluk ihalesinin kazananı oldu..

Banka ile Lezita arasında Pay Devir Sözleşmesi imzalanacak.

İhalenin sonucu Ziraat Bankası’nın yetkili organlarının onayı ile kesinleşecek. Sonucun kesinleştiğine ilişkin yapılacak bildirimde belirtilen süre içerisinde, banka ile Lezita arasında Pay Devir Sözleşmesi imzalanacak.

Pay Devir Sözleşmesi’nin imzalanmasından itibaren 2 iş günü içerisinde Rekabet Kurulu’na gerekli başvuru yapılacak. Rekabet Kurulu onayının alınmasını takiben yapılacak ödeme neticesinde hisse devri gerçekleşecek.

Lezita, Keskinoğlu Tavukçuluk ihalesinin kazananı oldu..

Yaklaşık 60 yıl önce, 1963’te kurulan Keskinoğlu, Manisa Akhisar’daki entegre tesislerinde yıllık 1,5 milyar adet yumurta, 43 milyon adedin üzerinde piliç eti işleme kapasitesiyle hizmet veriyor. Keskinoğlu, yumurta ve piliç eti üretiminin yanı sıra viol, yem ve gübre gibi farklı faaliyet kollarında yer alıyor.

Üretimden satışta 737 milyon TL’lik rakamla 2019 yılında İSO 500 listesinde 325. sırada yer alan şirket, yaşadığı finansal sorunlar nedeniyle 2018’de konkordato ilan etmiş, hisseleri 2020 Eylül’de Ziraat Bankası’na devredilmişti.

Lezita 2022’de yatırımlarını sürdürdü..

Yüzde 14’lük pazar payı ile Türkiye’de beyaz et sektörünün en büyük oyuncularından olan Lezita, 2022’de de yatırımlarını hız kesmeden sürdürdü.

Lezita, Keskinoğlu Tavukçuluk ihalesinin kazananı oldu..

Kahramanmaraş’ta 130 milyon avroluk entegre üretim tesisi yatırımını duyuran Lezita’nın Niğde’de ikisi damızlık yetiştirme, 4’ü damızlık yumurta üretim ünitesi olmak üzere 6 tesisten oluşan yaklaşık 50 milyon avroya mal olacak yatırımı devam ediyor.

İzmir’deki günlük 450 bin piliç işleme kapasiteli tesisine ek olarak Malatya’da günlük 100 bin piliç işleme kapasitesiyle üretim yapan Lezita, 2022’de ayrıca 5 milyon avroluk otomasyon, 4 milyon avroluk yenilenebilir enerji, 9 milyon avroluk şarküteri hattı ve 2 milyon avroluk hat hızlandırma yatırımına imza attı.

Ender Abalıoğlu, Baha Abalıoğlu ve Filiz Abalıoğlu üçgeninde büyüme..
Denizli’nin duayen işadamı Orhan Abalıoğlu, sağlığında şirketlerinin önemli bölümünü İzmir’e taşımıştı. Orhan Abalıoğlu’nun 2019’daki vefatının ardından çocuklarından Ender Abalıoğlu, grubun yumurta ve kültür balıkçılığı tesislerini devraldı. Şu anda yoluna Abalıoğlu Çiftliği markasıyla devam eden Ender Abalıoğlu, tesislerin büyük bölümü Denizli’de olduğu için İzmir’den tekrar bu kente taşındı. Yine kardeşlerden Baha Abalıoğlu ise, yağ ve yem fabrikalarını aldı. O da Abalı Yağ markası üzerine yoğunlaştı. Lezita markasını devralan ise, Abalıoğlu Lezita Gıda A.Ş’de ise, en büyük hisse Ergun Abalıoğlu’nun oldu. Keskinoğlu’nu satın alma aşamasına gelen şirkette Yönetim Kurulu Başkanı da olan Ergun Abalıoğlu’nun yüzde 50 hissesi bulunuyor. Bu şirkette abla Filiz Abalıoğlu’nun ise yüzde 35 civarında payı var. Ender Abalıoğlu’nun da bu şirkette payı yüzde 15 civarında.

Beyaz et sektöründe Türkiye lideri olmayı hedefliyor.
Abalıoğlu Lezita’nın yıl sonu cirosunun 10 milyar TL’ye çıkarılmasının hedeflendiği ifade edilirken; 6 milyar lira ciro hedefleyen Keskinoğlu’nu da devir olması  halinde beyaz et sektöründe Türkiye de lideri olmayı hedeflediği ifade ediliyor.
Bakıldığında son gelişmeler ile  hem tonaj bazında  hem de ciro anlamında rakiplerini geride bırakması beklendiği ifade ediliyor..

Ancak yapılan bir diğer açıklamalarda ise, sektördeki rakiplerinin de yatırımlarını sürdürdüğü de ifade edilerek bunun keskin bir liderlik getirmeyeceği söyleniyor.
Bugün bakıldığında Keskinoğlu’nun 2 bin-2 bin 500 cıvarında çalışanı var deniliyor.. Abalıoğlu Lezita’nın ise 3 bin 500 civarında olduğu söylenirken; bu satın almayla birlikte ortaya 6 bin çalışanı bulunan  dev bir kuruluş çıkmış olacak.

KESKİNOĞLU MARKASI YAŞAYACAK
Abalıoğlu Lezita’nın satış sonrası devir olmasıyla birlikte Keskinoğlu’nun beyaz et marka ve tesislerinin yanı sıra yumurta ve Ravika zeytinyağı tesislerinin de devir olacağı söyleniyor.
Keskinoğlu markasının korunacağı ve Lezita markasının yanı sıra Keskinoğlu markasıyla da sektörde yer alacakları, Abalıoğlu Lezita yetkililerince ifade ediliyor..

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz