Matlı Süt, gıda sektörünün geleceğine yön vermeye hazırlanıyor

0
4458
AW301706

Matlı Süt, gıda sektörünün geleceğine yön vermeye hazırlanıyor

Türkiye’nin protein ihtiyacını karşılayan gıda grubu olma hedefiyle Yörsan’ı bünyesine katarak Burdan markasıyla sektöre güçlü bir giriş yapan Matlı Süt ve Süt Ürünleri Sanve Tic A.Ş., kuracağı Ar-Ge merkezi sayesinde geleneksel ürünleri inovasyon ve teknolojiyle geliştirip tüketiciye daha sağlıklı, kaliteli ve yeni ürünler sunmayı amaçlıyor.

Matlı Süt, gıda sektörünün geleceğine yön vermeye hazırlanıyor

 

Günlük 1.200 ton çiğ süt işleme kapasitesi ile Türkiye’nin ilk 5 üretim tesisinden biri olan Matlı Süt ve Süt Ürünleri San. Tic. A.Ş., Burdan markası altında yatırımlarına devam ediyor. İnovasyon ile teknolojiyi bir araya getirip süt ve süt ürünleri sektörüne yenilikçi çözümler sunmak amacıyla çalışmalar yürüten Matlı Süt, Balıkesir‘in Susurluk ilçesinde bulunan 120.000 m² arsa üzerinde 60.000 m² kapalı alana sahip üretim tesisinde Ar-Ge merkezi kurmaya hazırlanıyor. Yarım asrı aşkın tecrübesiyle tarım ve gıda sektörüne öncülük eden Matlı Süt, Ar-Ge merkezinde yürüteceği çalışmalar ile katma değeri yüksek ürünler üreterek, hem tüketicilerin daha güvenilir, hijyenik ve kaliteli ürünler tüketmesini sağlamak hemde gelecek nesillerin sağlıklı yetişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Yeniliğin ve Teknolojinin Gücü

Matlı Süt ve Süt Ürünleri San Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, temelleri 1965 yılına dayanan Matlı Grubu olarak Ar-Ge ve inovasyona büyük önem verdiklerini söyledi. Kuruldukları ilk günden itibaren her zaman en son teknolojiye yatırım yaptıklarını vurgulayan Özer Matlı, tarım ve gıda sektörüne katma değerli ürünler sunmak için çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Matlı, “Kuracağımız Ar-Ge merkezi ile hızla değişen ve dijitalleşen dünyada gıda sektörünün geleceğine yön verecek sektörel çözümlerimizin yanı sıra, mevcut geleneksel ürünlerimizin kalitesini artırmaya ve geliştirmeye yönelik projeleri de hayata geçirmeyi amaçlıyoruz” dedi. Matlı Süt, gıda sektörünün geleceğine yön vermeye hazırlanıyor

Burdan farkını kaynağında yaratıyoruz

Burdan markalı ürünlerin lezzet garantisinin kaliteli ve sağlıklı süt olduğunu vurgulayan Özer Matlı, “Uluslararası gıda güvenliği standartlarındaki üretimimize paralel olarak”Yüksek kaliteli süt ancak bilinçli hayvancılık ve kaliteli besleme ile mümkündür” yaklaşımından hareketle, hayvan beslemesinde kullanılan yem içeriğini daha kaliteli veverimli hale getirmeyi planlıyoruz. Tam 52 yıldır üreticilerimizin yanlarında olarakonlara besleme danışmanlığı veriyoruz. Bu danışmanlık modelimizi şimdi bir adımdaha ileriye taşıyacak ve hem tüketicilerimiz hem de üreticilerimiz için katma değeri yüksek sonuçlar alacağımız çalışmalara başlıyoruz.

Aynı zamanda kurulacak Ar-Ge tesisi çatısı altında Burdan Süt ve Süt Ürünleri markası ürün portföyünün geliştirilmesi ve mevcut ürün/ambalaj iyileştirme odaklı çalışmaları da yürüteceğiz” diye konuştu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz