NAKİLDE VE KESİMDE HAYVAN REFAHI EĞİTİMİ DÜZENLENDİ..

0
3914

NAKİLDE VE KESİMDE HAYVAN REFAHI EĞİTİMİ DÜZENLENDİ..


​Avrupa Komisyonu Sağlık ve Gıda Güvenliği Genel Müdürlüğü (DG-SANTE) tarafından BTSF (Better Training for Safer Food) kapsamında düzenlenen ve Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce organize edilen “Nakilde ve Kesimde Hayvan Refahı EğitimiŞap Enstitüsü Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlendi.

NAKİLDE VE KESİMDE HAYVAN REFAHI EĞİTİMİ DÜZENLENDİ..
 
Eğitime, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanlığı, Hayvan ve Hayvansal Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanlığı ile Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığından, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünden ve Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden katılım sağlandı.

Eğitimin ilk gününde, hayvanların nakillleri sırasında refahı kapsamında, hayvanların nakil aracına bindirilmesi, nakil aracından indirilmesi, kontrol noktalarında dinlendirilmesi, nakliyeci, sürücü ve bakıcıların eğitimi, yolculuk planının oluşturulması, hayvanların nakil süreleri ve AB mevzuatı hakkında eğitim verildi.

Eğitimin ikinci gününde, hayvanların kesimleri sırasında refahı kapsamında, hayvanların indirilmesi ve kesim öncesi dinlendirilmesi, kesim yöntemleri, hayvanların kesimhaneye indirildikten sonra kesim sürecine kadar olan konularda teorik eğitim verildi.

Eğitimin üçüncü gününde, kesimhane ziyareti yapılarak, hayvanların indirilmesi, bekleme alanında gerekli şartlar, kesim öncesi hayvanlara nasıl muamele edilmesi gerektiği, hayvanların araçtan indirildikten kesilene kadar olan süreç hakkında katılımcılara bilgi verildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz