Tarım Bakanlığından bir GDO onayı daha!

0
2502

Tarım Bakanlığından bir GDO onayı daha!

Tarım Bakanlığı, BESD-BİR’in başvurusu üzerine bazı mısır zararlılarına dayanıklılık sağlayan genetiği değiştirilmiş bir mısır çeşidi ve ürünlerinin hayvan yemlerinde kullanılmasına karar verdi.

Bakan Pakdemirli açıkladı. Mısır alım fiyatı ne oldu?maskBiyogüvenlik Kararı (Karar No: 40), 30 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Genetiği değiştirilmiş mısır hayvan yemlerinde kullanılabilecek

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) İktisadi İşletmesi’nin, Lepidoptera takımına ait bazı mısır zararlılarına dayanıklılık sağlayan cry1Ab geni ve glifosat herbisitine tolerans sağlayan epsps genini ihtiva eden genetiği değiştirilmiş NK603xMON810 mısır çeşidi ve ürünlerinin hayvan yemlerinde kullanılması amacıyla yaptığı başvuruyu karara bağlayan Tarım ve Orman Bakanlığı;

Başvuru hakkında Bilimsel Risk Değerlendirme Komitesi ve Sosyo-Ekonomik Değerlendirme Komitesi tarafından hazırlanan Raporları değerlendirerek, genetiği değiştirilmiş söz konusu mısır çeşidi ve ürünlerinin hayvan yemlerinde kullanılmasına, Karar’da belirtilen hususlara uyulması şartıyla karar verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz