Tarıma verilen destek çiftçilere can suyu oldu

0
216

Kocaeli’de Kovid-19 salgını dolayısıyla girdi maliyetlerinde gerçekleşen artıştan etkilenen çiftçilere, Büyükşehir Belediyesince son iki yılda 90 milyon liralık destek sağlandı

Kentteki tarım ve hayvancılık faaliyetlerini, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde geliştirdikleri projelerle desteklediklerini belirten Balaban, bu kapsamda hayvansal üretime katkı sağlamak amacıyla yem bitkisi tohumu desteği verildiğini, bu projeden 10 bin çiftçinin faydalandığını dile getirdi.

Balaban, Kocaeli’de dar alanda seracılığa çok önem verdiklerini, desteklerle bu alanları 1,5 milyondan 32 milyon metrekareye çıkarmayı başardıklarını ifade etti.

Yumurta üretimine katkı sağlamak amacıyla yerli ırk olan “Atak-S” cinsinde canlı hayvan desteği sağladıklarını anlatan Balaban, çiftçilerin, yıllardır sürdürdükleri kümes ekipmanları ve yem desteklerinden memnuniyet duyduklarını söyledi.

“Desteklerimizle ekili alan 70 bin hektara ulaştı”

Belediye olarak özellikle son 2 yıldır çiftçilere yoğun şekilde destek olduklarını söyleyen Balaban, şunları kaydetti:

“Son iki yılda çiftçilerimize verdiğimiz desteğin toplam maliyeti 90 milyon lira. Pandemiden dolayı sadece gübre ve akaryakıtla alakalı yaklaşık 45-50 milyon liralık desteğimiz oldu. Bu çok önemli bir maliyet. Amacımız, pandemi döneminde tarıma olan talep artışından kaynaklanan girdi maliyetlerinin artması sebebiyle çiftçilerimizin geri çekilmesini engellemek. Çiftçilerimize bir nefes olması için akaryakıt ve gübre kalemlerine büyük destek sağlandı.

Kocaeli, Türkiye’de sanayi kenti ama biz diyoruz ki Kocaeli sadece sanayi kenti değil, turizmin, sporun, tarımın da kenti. Bununla alakalı çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Her toprakta üretim olsun amacıyla desteklerimize devam ediyoruz. Koşulsuz her çiftçimize yem bitkisi tohumu desteğinde bulunuyoruz. Kocaeli tarımının ülke ekonomisine daha fazla katkı sunmasını istiyoruz. Geçmiş yıllarda yaklaşık 40 bin hektar olan ekili alan, bu desteklerimizle 70 bin hektara ulaştı. Bu alanların sürekli artması için mücadele ediyoruz.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz