Teksüt, Dubai Gulfood Fuarı’nda yerini alıyor

0
233

Teksüt, Körfez ülkelerini kapsayan bölgenin en büyük gıda fuarına 7. kez katılıyor

 

Teksüt, Dubai Gulfood Fuarı’nda yerini alıyor 

 

Türkiye’nin en köklü süt ve süt ürünleri firması Teksüt, Ortadoğu ve Arap Yarımadası’nın en büyük gıda fuarı olan Dubai Gulfood 2022 Fuarı’na katılacak. Teksüt’ün yedinci kez katıldığı fuarda yeni anlaşmalar ve iş birlikleri sonucunda ihracat yaptığı ülkelere yenilerini eklemeyi hedefliyor. Teksüt, Dubai Gulfood Fuarı’nda yerini alıyor

Dünya standartlarında el değmeden üretim yapan Teksüt, 13-17 Şubat 2022 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde düzenlenecek olan Dubai Gulfood 2022 Fuarı’na katılacak. Ortadoğu ve Arap Yarımadası’nın en büyük gıda sektörü buluşması olan fuarda, Teksüt yeni anlaşmalar ve İşbirleri sayesinde ihracat yaptığı ülkelere yenilerini eklemeyi hedefliyor.

 

Teksüt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Özmen, Teksüt’ün Amerika Birleşik Devletleri’nden Çin’e kadar 4 kıtada 23 ülkeye Teksüt lezzetini ihraç ettiklerini söyledi. Bölgede Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Kuveyt, Irak, Suudi Arabistan ve Filistin gibi ülkeler ihracat yaptıklarını sözlerine ekleyen Özmen, “Gulfood Fuarı’na yedinci kez katılıyoruz. Daha önce bu fuarda dağıtım kanallarıyla yaptığımız iş birlikleri ve anlaşmalar sayesinde bu bölgede altı ülkeye ihracat yapar konuma geldik. Teksüt kalitesi ve lezzeti bu ülkelerde çok seviliyor ve çok fazla sayıda tüketici tarafından tercih ediliyor. Bu yıl da yeni ürünlerimizi ziyaretçilere tanıtarak yeni ülkeleri ihracat ağımıza eklemeyi hedefliyoruz” dedi.

 

200 ülkeden 150 bin ziyaretçiTeksüt, Dubai Gulfood Fuarı’nda yerini alıyor

Gıda endüstrisinin en büyük fuarlarından olan Gulfood Fuarı’na bu yıl 200 ülkeden 150 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor. Gulfood Fuarı Birinci Salon A1-5 No’lu Standta (Hall 1 Stand A1-5) ürünlerini sergileyecek olan Teksüt; geleneksel beyaz ve kaşar peynirlerinin yanı sıra labne, krem ve süzme ile çubuk, misket, mihaliç, örgü gibi yöresel peynirlerini tanıtacak. Standta ayrıca tereyağı, UHT süt, meyveli süt, yoğurt ve ayran ürünleri de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

 

Hedef, cironun yüzde 15’i ihracattan 

Uzun yıllardır ihracat yapan bir kuruluş olduklarını hatırlatan Mert Özmen, “Son beş yılda bu konuda daha güçlü adımlar atıyoruz. Geçen yıl Avrupa ülkelerine ürün göndermeye başladık, şu an 23 ülkede ürünlerimiz tüketiliyor. Bu çerçevede ihracat hedefimiz ciromuzun yüzde 15’ine ulaştırmak” dedi.

 

Teksüt, hangi ülkelerde tüketiliyor?

Teksüt, süt ve süt ürünlerini; Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Avusturya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Belçika, Danimarka, İsveç, Kosova, Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Kuveyt, Irak, Azerbaycan, Türkmenistan, Suudi Arabistan, Moritanya, Tanzanya, Singapur, Japonya, Filistin ve Çin’e ihraç ediyor.

 

Teksüt hakkında 

Türkiye’nin en köklü süt ve süt ürünleri firması olan Teksüt, 1956 yılında Balıkesir’in Gönen ilçesinde kuruldu. Üretimini Gönen’de kurulu modern fabrikasında sürdüren Teksüt, günde 600 ton süt işleyerek, beyaz peynirden kaşara, yoğurttan tereyağına, labne peynirinden ayrana dek 8 kategoride 40’ı aşkın ürün sunuyor. İstanbul Sanayi Odası’nın ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşları’ listesinde 410’uncu sırada yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz