TMO ‘DAN ARPA SATIŞINA MOLA..!

0
7125
TMO: Hâlihazırda arpa hasadının ülkemizin belirli yörelerinde başlamış olması ve kısa zamanda hasadın yaygınlaşacak olması nedeniyle, TMO’nun arpa satışlarına hasat süresince ara verilmiştir. 2022 hasadının tamamlanmasını müteakip arpa satışlarımıza yeniden başlanacaktır.
TMO 'DAN ARPA SATIŞINA MOLA..!

TMO, 2022 yılının hasat beklentisinin olumlu olması sebebiyle arpa satışına ara verdiğini açıkladı. Kurum hasadın tamamlanmasının ardından satışlara devam edecek.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) arpa satışına ara verildiği açıklamasını yaptı. TMO, geçen sene yaşanan kuraklık nedeniyle aldıkları tedbirlerin piyasadaki arz açığını kapattığını ve bu bağlamdaki Yem Regülasyonu kapsamında stoklarındaki ham maddeleri satışa çıkardığını hatırlattı. TMO’nun internet sitesinden yapılan açıklamada, alınan tedbirlerin hayvancılık sektörüne ve ekonomiye katkı sağladığı ve bu sene hasat beklentilerinin olumlu olması nedeniyle satışlara ara verildiği bildirildi. 2022 hasadının sona ermesinin ardından arpa satışları devam edecek.

TMO’nun internet sitesinden yayınlanan duyuru aşağıdaki gibi:

“KAMUOYU DUYURUSU

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), uyguladığı alım ve satış politikaları ile hububat piyasalarında istikrarı sağlamakta, üreticilerimiz ve tüketicilerimiz arasındaki dengeyi tesis etmektedir. Bu kapsamda 2021 yılı hasat döneminde yaşanan kuraklığın ardından gereken tedbirleri ivedilikle almış, iştigal alanına giren ürünlerde piyasadaki arz açığını gidermek üzere çalışmalarına başlamıştır.

Bu çalışmalardan biri olan Yem Regülasyonu kapsamında, TMO stoklarındaki yem hammaddeleri 2021 Temmuz ayından itibaren besici ve yetiştiricilerimiz ile yem üreticilerine yönelik satışa açılmış, söz konusu çalışma ile hayvancılık sektörünün yem maliyetlerinin düşürülmesi hedeflenmiştir. Nitekim yapmış olduğumuz uygun fiyatlı hammadde satışları ile hayvancılık sektörüne ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlanmıştır.

Diğer taraftan 2022 hasat döneminde, ülkemiz arpa üretimi geçen yılın üzerinde ve son yılların en yüksek seviyesinde beklenmektedir. Normal üretim dönemlerinde TMO, üreticilerimizin ürün arzının olumsuz etkilenmemesi amacıyla, hasat devam ederken satış gerçekleştirmemektedir. Hâlihazırda arpa hasadının ülkemizin belirli yörelerinde başlamış olması ve kısa zamanda hasadın yaygınlaşacak olması nedeniyle, TMO’nun arpa satışlarına hasat süresince ara verilmiştir. 2022 hasadının tamamlanmasını müteakip arpa satışlarımıza yeniden başlanacaktır.

Ülkemiz 2022 mısır hasadı Ağustos ayından sonra başlayacağından Kuruluşumuzun kanatlı sektörüne (yumurta ve beyaz et) ve süt üreticilerine yönelik olarak Mayıs ayında 225 bin ton mısır tahsis edilmiş olup teslimat süreci başlamıştır.

Mısır satış ve teslimatlarımıza Haziran ayında da devam edilmesi planlanmaktadır.

TMO tarafından piyasalar yakından takip edilmekte olup piyasa istikrarına yönelik gereken tüm tedbirler alınacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz