Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nden Yükseköğretim Kurulu’na Ziyaret

0
247

Geçtiğimiz aylarda önce Veteriner Hekimliği Ulusal Çekirdek Eğitim Programı (VUÇEP), yakın zamanda da Veteriner Hekimlik Programlarında Eğitimin Başlaması ve Eğitimin Sürdürülebilmesi için Asgari Koşullar Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu’nda kabul edilerek, YÖK’ün Resmi web sayfasında yayınlanmıştır.

Mesleğimizin geleceği ve meslek mensuplarımız açısından son derece önemli olan VUÇEP ve Asgari Koşulların kabul edilmesi için uzun zamandan beri TVHB Merkez Konseyi olarak yaptığımız çalışmaların semeresini görmek mesleğimiz adına bizleri sevindirmiş ve gururlandırmıştır.

2020 yılının Aralık ayında görüşerek bu konuda rapor sunduğumuz konunun yürütücüsü olan Yükseköğretim Kurulu ve Yürütme Kurulu Üyesi Sayın Prof. Dr. Mehmet Şişman hocamızı dün ziyaret ederek katkıları için teşekkürlerimizi arz ettik.

Bu vesileyle Veteriner Fakültelerine girişte taban puan veya yüzdelik başarı sınırı kriterlerinin  (başarı sırası barajının)  getirilmesi ile Veteriner Fakültesi kontenjanları gibi konular tekrar istişare edilmiş olup konu ile ilgili çalışmalarımız sürmektedir.

Nezaketleri, samimi ilgi ve duyarlılıkları için sayın hocamıza şükranlarımızı sunuyoruz.

TVHB MERKEZ KONSEYİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz