Türkiye Robotik Cerrahı̇ ile Organ Naklinde İkinci Ülke

0
7375
DUYGU KAYGUN

Türkiye’de yaklaşık 10 yıldır kullanılan robotik cerrahi sistemde işlemler port adı verilen minik kanallar aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Bu robot genel cerrahinin yanı sıra üroloji, kardiyovasküler, jinekoloji, kulak burun boğaz ve göğüs cerrahisinde de kullanılıyor.

Robotik cerrahi kullanılarak yapılan işlemlerde, ameliyat birkaç küçük delikten girilerek gerçekleştirilir. Bu yöntem hastanın daha hızlı iyileşmesini sağlamaktadır.

Türkiye Robotik Cerrahı̇ ile Organ Naklinde İkinci Ülke

Son 1,5 yılda robotik cerrahi kullanılarak gerçekleştirilen böbrek nakillerinin başarılı olduğunu ve robotik cerrahi ile organ nakli yapılan ülke sayısının 20’yi geçmediği biliniyor.

Türkiye, dünya genelinde robotik cerrahi kullanımında oldukça ileri bir noktada olan ülkelerdendir.

Günümüzde pek çok ameliyatta kullanılan son teknoloji ürünü bir seçenek de minimal invaziv da Vinci Robotik Cerrahidir. Bu ileri teknolojiyi kullanan cerrahlar, hastanın vücudunda sadece birkaç küçük kesikten ameliyat yapabilmektedir. da Vinci ameliyatı, bir 3D görüntüleme sistemi ile bir cerrahın bileğinden çok daha fazla dönebilen küçük aletlerin bir kombinasyonudur. Bu, cerrahın daha önce görülmemiş bir hassasiyet, görüş ve kontrolle çalışmasına olanak tanır.

Robotik Cerrahi Sırasında Kontrol Kimde?

Sistemin en önemli özelliklerinden biri, kontrolün her zaman cerrahta olmasıdır. Sistem, cerrahın ellerinin hareketlerini hastanın vücudundaki minik aletlerin son derece hassas hareketlerine dönüştürür. Bu nedenle, insan sınırlarının ötesinde hassasiyet gerektiren ameliyatlarda olağanüstü hassasiyet vazgeçilmezdir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz