Türkiye’nin MSC Sertifikalı ilk ton balığı 

0
5625
fresh and soft canned tuna on the wooden table, with breadstick and can
Metro Chef markası ile raflarda!
Türkiye’nin MSC Sertifikalı ilk ton balığı.. 
Metro Türkiye, avcılıkla yakalanmış balık türlerinin sürdürülebilirliğini sağlamayı amaçlayan ve alanında en önemli küresel sertifikasyon programlarından biri olan Marine Stewardship Council (MSC) sertifikasını kendi markalı ürünlerine getirmeye başladı.

Metro Türkiye avcılıkla yakalanmış balık türlerinin sürdürülebilirliğini amaçlayan küresel sertifikasyon programı Marine Stewardship Council (MSC) sertifikasına sahip ton balığını kendi markası altında raflarına getirdi. Balıkların avlanmasından tekneye alınmasına, depolardan raflara getirilmesine kadar tüm süreçte sürdürülebilirliğin sağlandığı Metro Chef zeytinyağlı ve ayçiçek yağlı ton balığı çeşitleri aynı zamanda Türkiye’deki ilk MSC sertifikalı ton balıkları!

Türkiye’nin MSC Sertifikalı ilk ton balığı Metro Chef markası ile raflarda!

Sürdürülebilirliği bir iş yapış biçimi olarak ele alan Metro Türkiye, bugün tabağımıza gelen balık çeşitlerini geleceğe taşımak ve yaşadığımız ekosistemi korumak adına güçlü bir adım daha attı. Metro Türkiye, avcılıkla yakalanmış balık türlerinin sürdürülebilirliğini sağlamayı amaçlayan ve alanında en önemli küresel sertifikasyon programlarından biri olan Marine Stewardship Council (MSC) sertifikasını kendi markalı ürünlerine getirmeye başladı. Bu doğrultuda Metro Türkiye, başarıyla geçtiği tüm ayrıntılı aşamaların ardından Metro Chef markasıyla sunduğu zeytinyağlı ve ayçiçek yağlı iki ton balığı çeşidini MSC sertifikalı olarak raflara getiriyor. Türkiye’de ilk kez ton balığı ürünleri için MSC sertifikasını uygulayan Metro Türkiye, balıkların avlanmasından tekneye alınmasına, depolardan raflara getirilmesine kadar tüm süreçte ürünlerini sürdürülebilirlik kriterlerini gözeterek raflara getirdiğini kanıtladı.Türkiye’nin MSC Sertifikalı ilk ton balığı 

Metro Türkiye olarak sürdürülebilir balıkçılık çalışmaları ile gelecek nesillerin de deniz balığı tüketebilmelerini amaçladıklarını ifade eden Metro Türkiye Satın Almadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Alkaç, “Sürdürülebilir balıkçılık alanında bir önemli adım daha atıyoruz. Dünyanın en önemli sertifikalardan biri olan MSC sertifikasını kendi markalı ürünlerimize getirdik. Türkiye’de bir ilk olan MSC sertifikalı Metro Chef ton balığı çeşitlerimizde balıkların avlanmasından tekneye alınmasına, depolardan raflara getirilmesine kadar ağdan tabağa her aşamada sürdürülebilirlik kriterlerini gözetiyoruz. Sadece bağımsız bir sertifikasyon kurumu tarafından yapılan denetimle Zincir Gözetim koşullarına uyduğunu kanıtlamış olan işletmelere MSC sertifikalı ürün satma izni veriliyor. Bu denetimlerse uzmanlar tarafından yürütülüyor. İşte biz Metro Chef markalı ton balığı çeşitlerimiz ile belirlenen standartlara tam uygunluk gösterdiğimizi kanıtlayarak bu değerli sertifikayı almaya hak kazandık” dedi.

Bu sertifika ile yalnızca balıkların değil sağlıklı okyanusların da yarınlarını koruduklarını vurgulayan Alkaç, “Bu nedenle Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleştirdiğimiz MSC sertifikalı ton balığı çeşitlerimiz balıkçılığın gelecek nesiller için korunmasını sağlamak açısından büyük önem taşıyor. Önümüzdeki dönemlerde bu sertifikayı başka balık çeşitlerimizde de sağlayabilmek için çalışmalarımıza da devam ediyoruz” diye ekledi.

MSC sertifikasının 3 ana ilkesi ile sorumlu avcılık
Balık avcılığının sorumlu bir şekilde yapılması için global standartları yöneten bu programın birinci ilkesi; avcılığın, balıkçılığın sonsuza kadar devam etmesini ve balık popülasyonunun verimli ve sağlıklı kalmasını sağlayacak düzeyde olması. Bunun ardından çevresel etkiyi en aza indirmek geliyor. Yani ekosistemdeki diğer türlerin ve habitatların sağlıklı kalması için balıkçılık faaliyetinin dikkatli bir şekilde yönetilmesi gerekiyor. Son olaraksa uygulanan balıkçılık yönetimi ilgili yasalara uymalı ve değişen çevresel koşullara uyum sağlayabilmeli.  Bu standartlara tam uygunluk gösteren Metro Chef markalı zeytinyağlı ve ayçiçek yağlı iri parçalı ton balığı çeşitlerini Metro Türkiye raflarında bulabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz