Uluslararası Beyaz Et Kongresi Antalya’da başlıyor

0
2427

Beyaz et sektörünün yeni yol haritası, Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği Derneğince (BESD-BİR) Antalya’da 1-5 Mart’ta düzenlenecek 6. Uluslararası Beyaz Et Kongresi’nde (UBEK) belirlenecek.

BESD-BİR’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Kovid-19 salgını nedeniyle yaklaşık 2 yıl ara verilen ve bilim insanları, uzman ve paydaşları ortak platformda bir araya getiren kongre, 1-5 Mart tarihlerinde Antalya’da yapılacak.

UBEK’in 2011’den bu yana başkanlığını üstlenen Prof. Dr Necmettin Ceylan, kongreye pandemi nedeniyle yaklaşık 2 yıl ara verdiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Sürdürülebilir üretim ve verimlilik, kendi kendine yeterlili.k, lokal üretim ve lojistik hizmet tüm sektörler için olduğu kadar beyaz et sektörü için de en kıymetli konular haline geldi. Yeni dünya düzenine hızla uyum sağlamak amacıyla farklı ve alternatif stratejilerin geliştirilmesine ihtiyaç bulunuyor. Bu saptamalar ışığında, beyaz et sektörünün yeni normale ve onun getireceği geleceğe hazırlanması çok önemli. Amacımız 6. UBEK’de dünya çapında yaşanan zorlukları, çözümleri ve yeni vizyonu tartışarak bilimin ışığında sektörün yol haritasını planlamak.”

Kongrede Prof. Dr. Massimiliano Petracci, Prof. Dr. Filip Van Immerseel, Doç. Dr. Henry Van Den Brand ve Prof. Dr. Birger Svihus konuşma yapacak. Sektörel gelişmelerin incelenebileceği stantlardan oluşan fuar da katılımcılara önemli katkı ve fırsatlar sunacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz