Uşak’ta tavuk gübresinden Eye Enerji, elektrik üretecek

0
4041

Green Eye Enerji, Uşak’ta tavuk gübresinden elektrik üretecek..

Green Eye Enerji, Uşak’ta kuracağı 4,10 MW’lık biyogaz tesisinde günde 95 ton tavuk gübresini işleyerek elektrik üretecek.

Green Eye Enerji, Uşak’ta tavuk gübresinden kaynaklı atıkların azaltılması ve enerji üretimi için yaklaşık 57 milyon TL yatırımla biyogaz tesisi kuracak.

Uşak İli, Merkez İlçesi, Örencik Köyü, sınırları içindeki yaklaşık 18 bin metrekarelik alanda Green Eye Enerji Üretim A.Ş. tarafından Tavuk Gübresi İşleme ve Piroliz Yöntemi ile Enerji Üretim Tesisi kurulması planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 57 milyon TL olarak hesaplanıyor. Uşak’ta tavuk gübresinden Eye Enerji, elektrik üretecek

Proje kapsamında kurulacak tesise Uşak ilinde yer alan broiler tavuk çiftliklerinden günlük 95 ton tavuk gübresi kabul edilecek. Tesiste piroliz ile kuru veya yarı kuru atıklar, kurutucular marifetiyle %15 nem’e kadar kurutularak piroliz rekatörüne alınacaktır. Piroliz ile organik ve inorganik atıklar hidrokarbonların kısıtlı hava, su buharı veya karbon dioksit ile yüksek sıcaklıklarda termal olarak parçalanıp, katı veya sıvı halden daha kısa moleküllü gaz haline geçirilmesi sağlanacak.

4,10 MW ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİLECEK

Tesiste yer alan piroliz ünitesinden elde edilen gaz, Syngas Motoru Generatörler ile yakılarak 4,10 MW elektrik enerjisi üretilecek. Piroliz reaktöründen ve gaz motorlu jeneratörlerden eşanjörler vasıtası ile geri kazanılan atık ısı enerjisi kurutma prosesinde veya ısı enerjisi gerektirecek başka bir proseste kullanılacak. Ayrıca piroliz prosesine gönderilen atık miktarının %90’ından gaz geriye kalan %10’luk kısımdan ise biyoçar/biyokömür elde edilecek.

 

Kaynak:Enerji Günlüğü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz