V. Türkiye Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı ve Kaz Günü Etkinliği Yapıldı

0
1478

Türkiye Kaz Yetiştiriciliği ve Kaz günü Etkinliği Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde gerçekleştirildi..

Bu sene beşincisi düzenlenen “Türkiye Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı ve Kaz Günü Etkinliği” Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

ÖDÜLLÜ KAZ GÜZELLİK YARIŞMASI VE KAZ FOTOĞRAF SERGİSİNİN DE YER ALDIĞI ETKİNLİKTE DERECEYE GİRENLERE PLAKETLERİ VERİLDİ.
ÖDÜLLÜ KAZ GÜZELLİK YARIŞMASI VE KAZ FOTOĞRAF SERGİSİNİN DE YER ALDIĞI ETKİNLİKTE DERECEYE GİRENLERE PLAKETLERİ VERİLDİ.
KATILIMCILARA KAZ YEMEĞİ İKRAM EDİLEREK, ET OLARAK DEĞERİ VE LEZZETİNE VURGU YAPILDI
KATILIMCILARA KAZ YEMEĞİ İKRAM EDİLEREK, ET OLARAK DEĞERİ VE LEZZETİNE VURGU YAPILDI

Etkinlik konusuyla ilgili yapılan açıklamalarda, ”Türkiye’de kaz konusundaki birikimlerin değerlendirilmesi, güncel sorunların saptanması ve çözüm önerilerinin ortak akılla ortaya konularak geleceğe yönelik projeksiyonların oluşturulması,Türkiye kaz yetiştiriciliğinin gelişmesi ve markalaşması bakımından önem taşımaktadır” denildi.

Zootekni Federasyonu facebook sitesinden yapılan açıklamada ise şu sözlere yer verildiği görüldü:
” V. Türkiye Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı ve Kaz Günü Etkinliğini Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinde gerçekleştirdik.
Konuşmacılarımıza, sponsorlarımıza ve misafirlerimize tek tek teşekkürlerimizi bildiririz. Ayrıca ankara zootekni topluluğu @anzoo.science öğrencilerine ve danışman hocaları Dr. Öğretim üyesi ve Zootekni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Uçar’ a emek ve katkıları için teşekkür ederiz.
Fotoğraf yarışması için fotoğraf gönderen herkese teşekkür ve yarışmayı kazananları tebrik ederiz.”

V. Türkiye Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı ve Kaz Günü Etkinliği Yapıldı

V. Türkiye Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı ve Kaz Günü Etkinliği YapıldıV. Türkiye Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı ve Kaz Günü Etkinliği Yapıldı

Kaz Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler..

Ülkemizde bulunan zengin su kaynakları nedeniyle kaz yetiştiriciliği yapılmaktadır. Bu nedenle kaz yetiştiriciliği ile birlikte devlet teşviki pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Peki, kaz yetiştiriciliği nasıl yapılır? Devlet desteği ve kazancı hakkında bilgileri özetle derledik.

Kaz Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler

Ülkemizde kaz yetiştiriciliği en çok Trakya ve Doğu Anadolu bölgesinde yapılmaktadır. Özellikle kaz yetiştiriciliği ile yüksek gelir elde edilmesinden dolayı önemi de oldukça büyüktür.

Kaz Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Kaz yetiştirmede en önemli konulardan birisi de beslenmedir. 1 kilogram ağırlığındaki kazın beslenmesi için 4 veya 5 kilogram yeme ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca kaz yetiştiriciliği sulak arazilerde yapılmaktadır. Kazların beslenmesinde dikkat edilmesi gereken nokta ise mısırdır. Kazların mısırdan uzak durması gerekmektedir.

Kaz yetiştiriciliğinde yumurta veriminin yüksek olduğu aylar kış aylarının başlangıcı olmaktadır. Yumurtlama sürecinden önce kaz barınakları için her gün 15 saat suni aydınlatma yapılması gerekir. Bu durumun yumurtada verimin artışına neden olmaktadır.

Devlet Desteği ve Kazancı Hakkındaki Bilgiler

Kaz yetiştiriciliği kazancı oldukça yüksektir. Yüksek kazanç sağlaması nedeniyle de ülkemiz ile birlikte Avrupa’da yetiştirilmektedir. Kaz yetiştiriciliğinde alet ekipman alımı veya kümes inşaatı için devlet teşviki alabilmek mümkündür. Devletin bu teşvik için katkısı %75 oranındadır. Kaz yetiştiriciliği devlet teşviki için 3 mekanizma bulunmaktadır. Bu mekanizmalar şunlardır:

– Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kaz Yetiştiriciliği Teşviki

– TKDK Kaz Çiftliği Hibe Teşviki

– Genç Çiftçi Hibe Teşviki

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz