“Venezuela’da buğday üretimi” iddiasına açıklama!

0
5168

”Maduro Türk yatırımcıları kendi ülkesine yatırım yapmak üzere davet etmiştir.”

Maduro’nun 7 Haziran’da Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaretin “verimli” geçtiği belirtilen açıklamada, “İki ülke arasında üç ayrı iş birliği anlaşması imzalanmıştır. Bu anlaşmalardan biri de ‘Bitki Koruma ve Karantina Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptı’ olmuştur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmeler esnasında ve sonrasında, imza töreninde Maduro Türk yatırımcıları kendi ülkesine yatırım yapmak üzere davet etmiştir.”sözleri de yer aldı..

 

Tarım Bakanlığından “Venezuela’da buğday üretimi” iddiasına açıklama!

Venezuela Devlet Başkanı Maduro’nun Türkiye’nin ülkesinde üretim yapma davetine ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye’nin tarihi misyonu gereği tarımsal yatırım yaptığı ülkelere sömürgeci bir prensiple değil, kazan-kazan prensibi ile yaklaştığı vurgulandı, “Türkiye, tarımsal varlığı ve üretimi sayesinde 140 milyon kişinin ihtiyacını karşılayabilecek durumdadır” denildi.

Tarım Bakanlığından “Venezuela’da buğday üretimi” iddiasına açıklama!l

Tarım ve Orman Bakanlığı, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun ziyaretinde tarım alanında imzalanan üç iş birliği anlaşması ve Türkiye’nin tarımsal varlığı ve üretimine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

”Maduro Türk yatırımcıları kendi ülkesine yatırım yapmak üzere davet etmiştir.”

Maduro’nun 7 Haziran’da Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaretin “verimli” geçtiği belirtilen açıklamada, “İki ülke arasında üç ayrı iş birliği anlaşması imzalanmıştır. Bu anlaşmalardan biri de ‘Bitki Koruma ve Karantina Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptı’ olmuştur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmeler esnasında ve sonrasında, imza töreninde Maduro Türk yatırımcıları kendi ülkesine yatırım yapmak üzere davet etmiştir. Venezuela Üretken Tarım ve Araziler Bakanı Wilman Castro Soteldo, Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci’ye Türk yatırımcıların Venezuela’da 400 bin hektar tarımsal alanda yatırım yapabileceklerini belirtmiştir” ifadelerine yer verildi.

Söz konusu teklife göre Venezuela’da Türkiye için ayrılan bölgede tarımsal yatırım yapılacağı ve buradan elde edilecek hasılatın yüzde 70’inin yatırımcıya, geri kalan yüzde 30’luk kısmının da Venezuela’ya bırakılacağı bilgisi paylaşılan açıklamada, yatırımcıların elde edeceği hasılatın Türkiye’nin ihracatı için de kullanılabileceğine vurgu yapıldı.

“ Türkiye  dünyanın en önemli tarım ve gıda ürünleri ihraç eden ülkeleri arasındadır. ”

Tarım Bakanlığının açıklamasında, şunlar kaydedildi:

“Türkiye 23,4 milyon hektar işlenen tarım arazisi varlığı ve her geçen gün artan tarımsal üretimi sayesinde 85 milyon nüfusunu, yaklaşık 5 milyon geçici koruma statüsündeki sığınmacıyı ve hedeflenen en az 50 milyon turistin ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilecek durumdadır. Türkiye aynı zamanda dünyanın en önemli tarım ve gıda ürünleri ihraç eden ülkeleri arasındadır. Tarımsal hasıla bakımından da Avrupa’da birincidir. Bakanlığımızca yürütülen çalışmalar ve üretime yönelik teşvikler ile çok sayıda tarım ürününde de dünyada liderliğimiz devam etmektedir.”

“Venezuela’da buğday üretimi” iddiasına açıklama!

“Sömürgeci değil, kazan-kazan anlayışı”

Türkiye’nin tarihi misyonu gereği tarımsal yatırım yaptığı ülkelere sömürgeci bir prensiple yaklaşmadığı, kazan-kazan prensibi ile yaklaştığı vurgulanan açıklamada, “Her şeyden önemlisi, tarım ve gıda ürünü yatırımlarına ihtiyaç duyan ülkeler yatırım konusunda Türkiye’ye bizzat kendileri teklifte bulunmaktadır. Bu ülkeler Türkiye’nin bu konudaki tecrübesine ve üretkenliğine sonuna kadar güvenmektedir. Nüfusu 2050’li yıllarda 100 milyonun üzerine çıkması beklenilen Türkiye’nin 2053 vizyonunun da bir gereği olarak tarımsal üretimini artırması aklın ve bilimin bir gereğidir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bakanlığımız hem yurt içinde hem de yurt dışında tarımsal alanda yatırım yapan yatırımcılarımızın yanında olmaya devam edecektir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz