WorldFood İstanbul Fuarı KAPILARINI AÇTI..

0
2395

30.WorldFood İstanbul, Alım Heyeti Programı ile 400’den fazla davetli satın almacıyı ağırlayacak..

Türkiye ve Avrasya’nın gıda sektöründe lider ve iş birliği platformu olan fuar, her yıl olduğu gibi 2022 yılında da katılımcıları yurt dışından gelecek olan alıcılar ile buluşturmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

29 yıldır gıda ve içecek üreticilerinin ve Türkiye’nin önde gelen alıcılarının buluşma noktası olan WorldFood İstanbul, yabancı firmaların Türk gıda sektörünü keşfetmesi, sektördeki önemli kişilerle ve alıcılarla bağlantı kurması ve ürünlerini tanıtması için ideal bir ortam sunuyor.

WorldFood İstanbul 2022, İHBİR ile olan güçlü iş birliği çerçevesinde dünyanın farklı noktalarından önemli satın almacıları bu sene de konuk edecek. Orta Doğu, Kuzey Afrika (MENA), Balkan Ülkeleri, CIS Ülkeleri, Güney & Kuzey Amerika Ülkeleri, Güneydoğu Asya gibi önemli bölgelerden ağırlıklı olmak üzere 400’den fazla davetli satın almacı bu yıl WorldFood İstanbul kapsamında fuarda ağırlanacak.

Türk gıda sektörünün her yıl önemli bir büyüme kaydettiğine dikkat çeken WorldFood İstanbul Fuar Direktörü Semi Benbanaste, “2021 yılında gıda sektörü ve Türkiye ekonomisi için çok önemli bir fuar düzenledik. Geçtiğimiz yıl 9-12 Eylül tarihlerinde 29 yıllık geçmişinde en başarılı rakamlara ulaşan fuarımızda 40 ülkeden 179 davetli satın almacı ağırladık. 29’uncu WorldFood İstanbul, tarihinin, metrekare bazında alan olarak en yüksek hacimli fuarı olurken 22 bin 800 ziyaretçi ile kendi içerisinde en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştı. Bu yıl ise 700 katılımcı ile 10 salonu doldurduk ve 400’den fazla hosted buyers’ı ağırlayacağız. Böylesine yüksek rakamlara ulaştığımızı görmek bizi çok mutlu ederken ülke ekonomisine yapacağımız katkı için ayrıca çok heyecanlıyız,” ifadelerini kullandı.

WorldFood Istanbul, önemli etkinliklere ev sahipliği yapacakWorldFood İstanbul Fuarı KAPILARINI AÇTI..

WorldFood İstanbul, ülkemizin değerli şeflerini uluslararası platformda tanıtacak ilklerin yaşanacağı yemek yarışmalarından tadım deneyimlerine ve uzmanların sunumlarıyla besleyeceği kapsamlı etkinliklerle, katılımcı ve ziyaretçilerine maksimum etkileşimi sağlamayı hedefleyen bir konferans programı sunacak.

Gıda sektörünün en büyük buluşma noktası olan WorldFood İstanbul Fuarı, sektörün gündeminin uzman isimler ile derinlemesine mercek altına alınacağı, Food Arena Etkinlik Programı ile ziyaretçi ve katılımcılarıyla buluşacak.

Fuarla eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek Food Arena Etkinlik Programı ziyaretçi ve katılımcılara, pandemi sürecinde Türkiye çapında tedarik zincirinde bozulan arz-talep dengesi ve tüm dünyayı etkileyen iklim krizi sebebiyle sürekli değişim halinde olan sektör ile ilgili önümüzdeki dönem piyasa öngörülerini, teknolojik gelişmeleri, sürdürülebilir iyi örnekleri sunmaya hazırlanıyor.

4 gün boyunca gerçekleştirilecek 10 panelde; sürdürülebilir ekonomi, gıda atıklarıyla mücadele, koruyucu sağlık, online & offline pazaryeri trendleri, sorumlu gıda hareketi, güvenilir gıda, tarımda kadınların güçlendirilmesi konuları tartışılacak. Sektöre yön veren 40’a yakın isim ve iş birlikleriyle derinlemesine konuşularak sektöre pek çok iyi örnek sunulacak.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile tarım ve gıda tedarikinde ve ticaretinde önemli sıkıntılar ortaya çıkardı. Ukrayna ve Rusya özellikle tahıl ve hububat ürünlerinde dünyanın en önemli üreticisi ve ihracatçısı ülkelerdir. Savaş ile her iki ülkenin tarım ve gıda ürünleri ihracatında sıkıntılar yaşanmaya başladı. Buna bağlı olarak dünya gıda fiyatlarında artış hızlanmış ve tedarik güvenliği kritik hale gelmiş ve birçok üründe tedarik kanalları değişmeye başladı.

Türkiye bu koşullar içinde tarım ve gıda ürünlerinde önemli bir üretici ve ihracatçı ülke konumunda bulunuyor. Türkiye’nin tarım ve gıda ürünleri ihracatı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,7 artış gösterdi. Hayvansal ürünler ve su ürünleri ihracatı yüzde 33,9, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatı yüzde 31,5 ve meyve ve sebze mamulleri ihracatı yüzde 23,3 arttı.  Zeytin ve zeytinyağı ihracatı ise 2022 yılının ilk yarısında yüzde 41,5 artarak 193,1 milyon dolara ulaştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz