​YARALI HAYVANLAR İÇİN SEYYAR KLİNİK

0
4129

​YARALI HAYVANLAR İÇİN SEYYAR KLİNİK

BÖLGEYE BİN 523 HAYVAN ÇADIRI, 5 BİN 863 TON HAYVAN YEMİ İLE 43 TON MAMA GÖNDERİLDİ 

VETERİNER HEKİMLER KIRSALDA VE ŞEHİR MERKEZLERİNDE KONTROLLERİNİ SÜRDÜRÜYOR​YARALI HAYVANLAR İÇİN SEYYAR KLİNİK

Tarım ve Orman Bakanlığınca, deprem felaketi yaşanan 10 ilde, ahırı zarar gören afetzedelere hayvan çadırı ve yem dağıtımı devam ediyor. Enkaz altında kalan hayvanlar için Bakanlık ekiplerinin mücadelesi aralıksız sürerken, bakanlık personeli veteriner hekimlerin yanı sıra gönüllü veteriner hekimlerin de desteğiyle bölgede kurulan seyyar kliniklerde sahipsiz hayvanların kontrol ve tedavileri yapılıyor. Ayrıca sahipsiz hayvanlara mama desteği sağlanıyor.

​YARALI HAYVANLAR İÇİN SEYYAR KLİNİK

Tarım ve Orman Bakanlığı ekiplerinin yanı sıra gönüllüler tarafından, deprem bölgesinde afetten etkilenen vatandaşlara yönelik çalışmalar AFAD koordinasyonunda yürütülüyor.

Bu kapsamda, afet bölgesinde, depremden dolayı telef olan hayvanlar ve yıkılan ahırlar tespit ediliyor.

Bölgeye sevk edilen hayvan çadırları, daha sonra Bakanlığa bağlı ekipler tarafından monte ediliyor.

Bugüne kadar deprem bölgesine barınakları zarar gören hayvanlar için bin 523 adet hayvan çadırı gönderildi.

5 BİN 863 TON HAYVAN YEMİ GÖNDERİLDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda ve gönüllülerin de desteğiyle afet bölgesine 5 bin 863 ton hayvan yemi gönderildi.

Ayrıca, depremden etkilenen sokak hayvanlarının bakım ve beslenmeleri için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü koordinasyonunda temin edilen 43 ton mamanın dağıtımı devam ediyor.

YARALI HAYVANLAR TEDAVİ EDİLİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı personeli veteriner hekimlerin yanı sıra gönüllü veteriner hekimlerin de desteğiyle deprem afetinden etkilenen bölgelerde hayvanların tedavi ve kontrolleri de yapılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığınca afet bölgesinde ihtiyaçların karşılanması amacıyla hayvan çadırı ve yemi ile mama sevkiyatı koordineli şekilde sürüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz