BENEO, Laos’taki Çiftçilere Tarım Makineleri Sağlıyor..

0
103
Laos’taki Yerel Pirinç Çiftçilerine,

BENEO Tarım Makineleri..BENEO, Laos'taki Çiftçilere Tarım Makineleri Sağlıyor..

Yatırım, yüzden fazla çiftçinin çalışma koşullarını iyileştiriyor.. BENEO Laos’taki Yerel Pirinç Çiftçilerine Tarım Makineleri Sağlıyor..

BENEO’nun Belçika’nın Wijgmaal kentindeki pirinç bileşenleri üretim tesisi, hasat ve harman makinelerinin sağlanması sayesinde Laos’taki yüzden fazla küçük ölçekli çiftçinin uzun vadeli çalışma ömrünü değiştirdi.  Bu yatırım, BENEO’nun tüm tedarik zinciri boyunca paydaşlarına olan bağlılığını yansıtıyor  ve işletmenin çiftlik düzeyindeki ortaklıklarını daha da güçlendirmesini sağladı.

8 hasat makinesi ve 4 harman makinesi alımı..

Laos’taki birincil ekonomik faaliyet olarak, küçük ölçekli pirinç tarımı, toplam ekili alanın % 70’ini ve toplam GSYİH’nın beşte birini oluşturmaktadır.[i] BENEO, Laos’un önde gelen pirinç üreticisi ve tedarikçisi olan uzun dönemli ortağı IDP ile, yerel çiftçilerin çalışma koşullarının nasıl iyileştirilebileceğini öğrenmek için  irtibat kurdu. Sonuç olarak, iş yüklerini hafifletmeye ve tarla verimini artırmaya yardımcı olmak için 8 hasat makinesi ve 4 harman makinesi satın alındı.

BENEO, Laos'taki Çiftçilere Tarım Makineleri Sağlıyor..BENEO ekipmanın tam mülkiyetini elinde tutarken, çiftçiler projenin uzun süre devam edecek başarısını sağlamak için ekipmanın nasıl kullanılacağı ve bakımının nasıl yapılacağı konusunda eğitildi. Makineler, 10 küçük ölçekli çiftçiden oluşan 10 grubu destekliyor. Böylece el kesimi ve manuel harmanlama ihtiyacını ortadan kaldırarak iş yükünü hafifletmeye, kendileri ve aileleri için hasat sürecini hızlandırmaya yardımcı oluyor.

Çiftçiler daha yüksek verim ve daha iyi gelir

Harman artık doğrudan tarlada gerçekleştiğinden bu, yağışların neden olduğu kayıp riskini ve küf oluşumunu da azaltıyor. Sonuç olarak, çiftçiler daha yüksek verim ve daha iyi gelir bekleyebilirler. Ayrıca, makineleri bölgedeki diğer çiftçilere kiralayarak ek para kazanabilir ve böylece çok daha fazla ailenin BENEO’nun yatırımından yararlanmasını sağlayabilir.

Roland Vanhoegaerden (Operations Managing Director – BENEO Pirinç Bileşenleri) şunları söylüyor: “Laos’taki tarım ve lojistik ortaklarımızla uzun vadeli ilişkimize değer veriyoruz.

Roland Vanhoegaerden (Operations Managing Director – BENEO Pirinç Bileşenleri)
Roland Vanhoegaerden (Operations Managing Director – BENEO Pirinç Bileşenleri)

IDP ile irtibat kurarak, yatırımımızın en fazla etkiyi nerede yapacağını hızlı bir şekilde görebiliriz. Çiftçilerimize yeni ekipmanlarla destek vermenin bir sonucu olarak, 100’den fazla çiftçi ailesinin günlük iş yükleri hafifledi. Ayrıca, bu ekonomik kaynakları pirinç çiftçilerine sunarak, BM’nin 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi (SKH) doğrultusunda daha fazla çalışmaya yardımcı oluyoruz.

Bu girişimin başarısı göz önüne alındığında, önümüzdeki yıl daha fazla pirinç çiftçisini desteklemek için bu tür başka bir proje başlatmayı planlıyoruz.”BENEO, Laos'taki Çiftçilere Tarım Makineleri Sağlıyor..

IDP CEO’su Frédéric Jullien şunları söyledi: “BENEO’nun bu projede birlikte çalışmak üzere IDP’yi seçmesinden onur duyuyoruz. Şirket olarak, pirinç kalitesini korurken çiftçilerin çalışma koşullarını iyileştirmelerine yardımcı olmaya odaklandık. BENEO’nun katkısı, Laos’ta pirinç değer zincirinin sürdürülebilir gelişimine olan bağlılığını göstermiştir.

BENEO’nun Wijgmaal’daki (Belçika) üretim tesisi: BENEO, Laos'taki Çiftçilere Tarım Makineleri Sağlıyor..

1856 yılında Edouard Remy tarafından kurulan BENEO’nun Wijgmaal’daki (Belçika) üretim tesisi, yıllar içinde pirinç nişastası üretimi ve satışında küresel pazar lideri olarak büyüdü. Fabrika, pirinç mahsulünün öncelikle Güney Doğu Asya’dan ithal edilmesine rağmen, dünyadaki pirinç nişastasının yarısından fazlasının kaynağıdır. Pirinç nişastasının yanında, gıda ve yem pazarı için tesiste pirinç unu ve pirinç proteini üretiliyor. BENEO’nun eşsiz pirinç türevleri, çok sayıda ürünün üretiminde, doku ve besin bileşiminin optimize edilmesinde kullanılmaktadır.

Küçük ölçekli çiftçiler için..

BENEO’da ve tedarik zinciri genelinde çalışan insanlara özen göstermek, şirketin sürdürülebilirlik stratejisinin bir parçasıdır. BENEO’nun pirinç işinde amaç, küçük ölçekli çiftçilerin geçim kaynaklarını  arttırmaktır.

BENEO ve içerikleri hakkında daha fazla bilgi için lütfen şu adresi ziyaret edin: www.beneo.com ve www.beneo.com/news veya  Twitter’da BENEO’yu takip edin: @_BENEO veya LinkedIn: www.linkedin.com/company/beneo

BENEO, gıda, yem ve ilaç endüstrisi için doğal kaynaklardan bitki bazlı fonksiyonel bileşenler geliştirme ve üretme konusunda uzun vadeli deneyime sahiptir. Sağlığı destekleyerek, tat ve dokuyu optimize ederek, çok çeşitli ürünlerin besinsel ve teknik özelliklerini geliştirmeye yardımcı olur.

BENEO, benzersiz bir uzmanlık zinciri aracılığıyla, BENEO, sağlıklı bir yaşam tarzını bütünsel bir şekilde destekleyen yeni ürün fikirleri hakkında, müşterilerine tavsiye ve ilham kaynağı sunar. Bu uzmanlık zincirine, beslenme bilimi ve mevzuatına ilişkin belirleyici bilgiler sağlayan BENEO-Institute ve uygulama teknolojisinde danışmanlık yapan BENEO-Technology Center dahildir.

2007 yılında kurulan BENEO, 80’den fazla ülkede faaliyet göstermektedir, 1000’den fazla kişiyi istihdam etmektedir ve Belçika, Şili, Almanya, İtalya ve Hollanda’da her zaman yüksek kaliteli malzemeler sunan son teknoloji ürünü altı üretim tesisine sahiptir.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz