Yem katkılarında mevzuat sadeleşecek..

0
4255

Yem katkılarında mevzuat sadeleşecek..

Tarım ve Orman Bakanlığı’nda yem katkıları konusu masaya yatırıldı. TÜYEKAD temsilcilerinin sektörün sorunlarıyla ilgili önerilerinin dinlendiği toplantıda, yem katkı mevzuatının sadeleştirilmesi yolunda adım atılması kararlaştırıldı.

Yem katkılarında mevzuat sadeleşecek..

Yem Katkıları Üreticileri, İthalatçıları ve Dağıtıcıları Derneği (TÜYEKAD), Tarım ve Orman Bakanlığı’nda yapılan toplantıda yem katkı sektörünün sorunlarını ve çözüm önerilerini paylaştı. Bakanlık yetkilileriyle yaptıkları toplantıda dernek temsilcileri, yem katkıları onay prosedürünün sektör tarafından daha anlaşılabilir ve uygulanabilir hale getirilmesi için önerilerini paylaştı. TÜYEKAD’ın internet sitesinden yapılan açıklamada, bir sonraki toplantıda mevzuatın sadeleştirilmesi için gereken adımlarına atılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

TÜYEKAD’ın sitesindeki açıklama şöyle:

“Bakanlıkta 17.05.2022 tarihinde yapılan toplantıda yem katkı sektörünün genel durumu ve yaşanan sorunlar ile ilgili Bakanlık yetkililerine sunum yaptık. İlgili birimlere yaşadığımız sorunları ilettik. Toplantının esas konusu olan yem katkıları onay prosedürünün sektör tarafından daha anlaşılabilir ve uygulanabilir hale getirilmesi hususunda yapılabilecek işlemler, gerekirse mevzuat değişikliği konusu tartışıldı. Bir sonraki toplantıda ilgili mevzuattan kaynaklanan zorlukların masaya yatırılarak mevzuatın ve uygulamaların sadeleştirilmesi yolunda adım atılması yönünde karar alınması

KAYNAK:feedplanetmagazine.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz