Dollvet saha temsilcilerinin katılımıyla 2022 hedefi toplantısı

0
253

Dollvet saha temsilcilerinin katılımıyla 2022 hedefi toplantısı

Dollvet 2022 Satış Değerlendirme Toplantıları 17-22 Ocak 2022 tarihleri arasında Antalya Gloria Golf Resort otelde gerçekleşti. Dollvet saha temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen ve 5 gün süren toplantılarda 2021 yılı verileri değerlendirilirken 2022 hedeflerine dair detaylar görüşüldü.

Toplantılara son gün iştirak eden Dollvet Yönetim Kurulu Başkan Eyüp Sabri Göncü, ”DOLLVET BİYOTEKNOLOJİ”nin vizyonu ve gelecek planları ile ilgili bilgiler verdi.

DOLLVET, TÜRKİYE’NİN GURURU…

Yerli aşı TURKOVAC, Eyüp Sabri Göncü’nün sahibi olduğu Dollvet Biyoteknoloji AŞ’nin Şanlıurfa tesislerinde üretiliyor.

Geçtiğimiz günlerde üretmiş oldukları ilk yerli inaktif COVİD’19 aşısı TURKOVAC’ın acil kullanım izniyle gündeme oturmasıyla dikkatleri üzerine çeken ”DOLLVET BİYOTEKNOLOJİ” Türkiye’nin GURUR KAYNAĞI sektör firmalarından oldu..

Covid-19 ile mücadelede önemli bir aşama olan yerli aşı TURKOVAC, Dollvet Biyoteknoloji AŞ’nin Şanlıurfa’daki tesislerinde üretiliyor.

İnaktif aşı olan TURKOVAC, 5’er dozluk şişelerde (flakon) 10’arlı paketler halinde ambalajlanıyor. Her bir ambalajda 50 doz bulunuyor.

Bu paketlerin konulduğu büyük kutularda ise aşının adı ve bakanlık ambleminin yanı sıra üretici şirketin de adı yer alıyor.

Ambalaj kutularının üzerinde üretici firma olarak Dollvet adı da yer alıyor.

Bilindiği üzere biyoteknoloji alanında dünyadaki en iyi 20 tesisten biri olarak kabul edilen Dollvet ile yerli ve milli üretim anlayışını öncelikli tutarak aşı üretimi yapıyor ve pek çok farklı alanda biyolojik ürün üretiyor.

Türkiye’nin en önemli biyoteknoloji merkezlerinden biri olarak kabul edilen Dollvet Üretim Kampüsü’nün yönetim kurulu başkanlığını üstlenen Eyüp Sabri Göncü, 1978 yılında Şanlıurfa’da doğmuştur.

2001 yılında üniversiteden mezun olan Göncü eğitimine Amerika’da devem etmiş ve daha sonrasında İngiltere’de Msc in Management Master programını başarıyla tamamlamıştır. 2004 yılında Türkiye’ye geri dönerek aile şirketinin başına geçen Göncü, aile şirketlerini geliştirmek adına vakit kaybetmeden çalışmalara başlamıştır. Çalışmalarını yürüttüğü her alanda önemli başarılara imza atan Göncü, dünyanın farklı bölgerinde etki yaratan projeler ortaya çıkarmıştır.

2015 yılında aile şirketlerindeki görevlerinden ayrılarak Dollvet Üretim Kampüsü’nün tüm hisselerini satın alan başarılı iş adamı, bundan sonraki yatırımlarını aşı ve biyolojik madde üretimine aktarmıştır. Eyüp Sabri Göncü’nün yönetim kurulu başkanlığını üstlenmesiyle birlikte Dollvet için yeni bir döneme geçilmiştir.

2002 yılında ekonomide hayvancılığın desteklenmesi amacıyla kurulan Dollvet Üretim Kampüsü kurulduğu ilk günden bu yana Sanayi ve Ticaret Bakanlığı onaylı AR-GE belgesiyle üretimlerini gerçekleştirmektedir. Yönetim kurulu başkanlığını Eyüp Sabri Göncü’nün üstlenmesiyle birlikte yeni bir döneme geçiş yapan Dollvet, Türkiye’nin en önemli biyoteknoloji firmalarından biri olarak gösterilmektedir.

Türkiye’nin FAO(Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü)’ya akridite GMP standartlarındaki ilk aşı firması olmayı başaran Dollvet, dünya standartlarında inaktif aşı üretebilen ender firmalardan biri olarak adını duyurmayı başarmıştır. Özellikle tüm dünyayı etkileyen salgın hastalıklara karşı başarılı aşı çalışmaları yürüten Dollvet, uluslararası otoriterden kabul gören önemli firmalardan biri olmuştur.

Merkez ofisi İstanbul’da bulunan Dollvet Üretim Kampüsü’nün Şanlıurfa Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan tesisi; 33 adet aşı ve 3 adet test kiti üretme ruhsatıyla birlikte ülkemiz için önemli bir biyoteknoloji merkezi haline gelmiştir.

2018 yılında Avrupa Birliği’nin düzenlediği en büyük ihalelerden birini kazanmayı başaran Dollvet, tüm dünyada dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Marka değerinin artmasıyla birlikte şirket cirosu bir hayli yükselmiş ve dünyadaki fon şirketlerinin ilgi odağı haline gelmiştir. Fakat Göncü, tüm satın alma tekliflerini ‘’Dollvet’i hiçbir zaman sadece ticari bir kuruluş olarak görmedim.’’ ifadesiyle kesin bir dille reddetmiştir.

Firmanın yerli ve milli kalmasını arzu eden Eyüp Sabri Göncü bu konudaki hassas davranışlarıyla diğer firmalara örnek olmuş ve takdirleri üzerine toplamıştır.

kaynak:DOLLVET Kurumsal site / Editoryal düzenleme-Şenol Ciğerli

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz