Bakan Yumaklı: Anaç hayvan sayısını artırmayı amaçlıyoruz

0
26

EKONOMİ

3 milyar 870 milyon lira ödendi..

”Anaç hayvan sayısını artırmayı amaçlıyoruz”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Küçükbaş hayvanlara koyun, keçi, çiçek aşısı, yeni doğan tüm küçükbaş hayvanlara ise koyun, keçi vebası aşılarını yapacağız. Anaç hayvan sayısını artırmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Bakan Yumaklı,“Kırsal kalkınma desteklerimizde devam ediyor. Ağaçlandırma anlamında da 6,6 milyon fidan ve tohumu toprakla buluşturduk. Yaklaşık 1,1 milyon dekar alana sahip 14 tarımsal ovamızı koruma altına aldık.” dedi.

Tarım sektörünün gelişmesi ve sorunların çözümüne ilişkin devrim niteliğinde düzenlemeler yapıldığını söyleyen Bakan Yumaklı, “Hayvancılık yol haritasını açıklamıştık. Burada da gençlerin kadınların ve aile işletmelerinin desteklenmesi, hayvan hastalıklarıyla mücadele, sürü verimliliğini ve kalitesini arttırmak adına sürünün değişimi yine küçükbaş hayvanlara yapılacak olan aşıların ücretsiz bir şekilde tamamlanması gibi birçok husus bu yol haritamızda açıklanmış oldu” dedi.

Hayvancılık destekleme ödemeleri hesaplarda..

Bakan Yumaklı, bir müjde vermek isteğini belirterek, “Anaç koyun keçi desteği ve sürü yenileme desteği başta olmak üzere birçok başlıkta toplam 3 milyar 870 milyon liralık hayvancılık destekleme ödemeler hesaplara aktarmış olacağız. Tüm üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun.”dedi.Bakan Yumaklı: Anaç hayvan sayısını artırmayı amaçlıyoruz

Bölgelerde Tarımsal Araştırma Enstitüleri’nin önemine  dikkat çeken Yumaklı, “İklim değişiklikleri var, bütün bunlar aslında gıda arz güvenliği ile alakalı. Bir ülkenin, bir şehrin insanının beslenmeleri ile alakalı, temel ihtiyaçları ile alakalı hususları temin etme konusunda bütün ülkeleri yeniden düşünmeye sevk etmiş durumda. ” diyerek iklim değişikliklerine vurgu yaptı.

‘KUZU VE OĞLAKTA KORUYUCU AŞI DESTEĞİ VERECEĞİZ’

Van’da yaptığı görüşmelerde bu ilin önemli hayvansal üretim merkezlerimizden biri olduğuna dikkat çeken Yumaklı’nın, “Özellikle bu bölgede aile işletmelerine, kuzu ve oğlakta yeniden koruyucu aşı desteği vereceğiz. Ayrıca küçükbaş hayvanlara koyun keçi çiçek aşısını yeni doğan tüm küçükbaş hayvanların aşılarını yapacağız ve bütün bunları ücretsiz olarak bakanlık olarak karşılamış olacağız inşallah. Amacımız, anaç hayvan sayısını da artırmak. ” dediği ifade edildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz