“Verimli Hayvancılık” Paneli Düzenlendi

0
28

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde “Verimli Hayvancılık” Paneli Düzenlendi

Üniversite ile Niğde İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ortaklığında bölgedeki çiftçiler ve sektör temsilcilerinin bilgilendirilmesi amacıyla “Verimli Hayvancılık” konulu panel düzenlendi.
Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Çiçek, Genel Sekreter Vekili Abdulgani Özkan, Niğde İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bilgehan Güney, Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, sektör temsilcileri ve bölgedeki çiftçiler ile Üniversitenin akademik ve idari personeli ve öğrencilerinin katıldığı ifade edildi.“Verimli Hayvancılık” Paneli Düzenlendi

“Pandemi Süreciyle Tarım ve Hayvancılığın Önemi Daha İyi Anlaşıldı”
Panelin açış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Çiçek; “Dünyamız zor bir dönemden geçiyor. Tarım ve hayvancılığın ne kadar önemli olduğunu yaşanılan pandemi döneminde tüm dünya olarak daha iyi anladık. Bu süreç bizlere tarım ve hayvancılık alanında verim artırıcı çalışmaların zorunlu hale geldiğini gösterdi.” dedi. Çiçek konuşmasının devamında ise “Hayvancılıkta uygulanan eski yöntemler verimliliğin önündeki en büyük sorun. Bu alanda yapılan çalışmaların kaynağı genellikle batı dünyasından gelen kaynaklar ama son zamanlarda ülkemizde yapılan çalışmalar tatmin edici boyuta geldi.” ifadelerini kullandı.

Verimli Hayvancılık Uygulamalarına İlişkin Bilgiler Verildi
Üniversitenin Bor Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Boğa ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Kılıç’ın konuşmacı olduğu panelde bölge hayvancılığının daha ileri düzeye taşınması açısından doğru bilinen yanlışlar, süt sığırlarının beslenmesinde yapılması gereken uygulamalar, süt sığırlarında gözlemlenen metabolik hastalıklar ve bu hastalıkların oluşmasının beslenme ile önlemesinde alınacak önlemler anlatıldı.“Verimli Hayvancılık” Paneli Düzenlendi

Kârlı bir hayvancılıkta temel unsurlar ve kaba yemin süt sığırlarında önemi hakkında bilgilerin verdiliği panelde ayrıca nispi yem değeri, kaba yem borsasının oluşmasında kalite ve yem fiyatında nispi yem değerinin önemi ve bölgede yapılan silaj uygulamalarındaki hataların düzeltilmesi açısından dikkate alınması gereken gerekliliklere ilişkin sunum yapıldı.
Sunumların sonunda Boğa, Üniversite  tarafından bölgedeki hayvan yetiştiricileri için bölgesel kalkınma bağlamında kurslar verildiğini belirtti ve “Bu çalışmalarımızda desteklerini bizden esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu’ya buradan teşekkürlerimi sunuyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz