“Büyük Ölçekli Şirketler Endeksi”nde HEKTAŞ’da var..

0
5430

Hektaş, Londra Borsası’nda işlem gören Financial Times Stock Exchange (FTSE) Gelişmekte Olan Avrupa Ülkeleri Endeksi’nde 2 basamak yükselerek, ‘Büyük Ölçekli Şirketler Endeksi’ne geçti.

"Büyük Ölçekli Şirketler Endeksi"nde HEKTAŞ'da var..

Hektaş’tan yapılan açıklamaya göre şirket, son 5 yılda gerçekleştirdiği yatırımlarla 2021 yıl sonu itibari ile piyasa değerini 48 kat artırdı.

Hektaş, Londra Borsası’nda işlem gören FTSE Gelişmekte Olan Avrupa Ülkeleri Endeksi’nde yerini 2 basamak yükseltti. Böylece Hektaş ‘Küçük Ölçekli Şirketler Endeksi’nden ‘Büyük Ölçekli Şirketler Endeksi’ne geçiş yaptı.

"Büyük Ölçekli Şirketler Endeksi"nde HEKTAŞ'da var..

 Hektaş, 21 Eylül 2020’de ‘Çok Küçük Ölçekli Şirketler Endeksi’nden ‘Küçük Ölçekli Şirketler Endeksi’ne geçmişti.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen OYAK Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektörü Grup Başkanı Levent Ortakçıer, hem üreticiye hem de tüketiciye dokunan, Türkiye ekonomisi için değer yaratan bir şirket olarak Hektaş’ın son 6 yılda organomineral bazlı bitki besleme, tohum, hayvan sağlığı ve evcil hayvan maması gibi pek çok yeni alana girdiğini kaydetti.

"Büyük Ölçekli Şirketler Endeksi"nde HEKTAŞ'da var..

Ortakçıer, Amerikan Borsası’nda ve Londra Borsası’nda dolaylı olarak işlem gören ve yabancılar tarafından da tercih edilen Hektaş’ın ürün ve müşteri portföyünü sürekli geliştirdiğini, önümüzdeki dönemlerde özellikle yurt dışı pazarlara daha fazla açılarak, ihracat ve üretim hacmini de ciddi oranda artırmayı hedeflediğini vurguladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz