FAO’ya göre Et, Yumurta ve Sütün Rolü Kritik!

0
3539

FAO: Küresel beslenme hedefi için et, yumurta ve sütün rolü kritik!..

Yeni bir rapora göre et, yumurta ve süt içeren hayvansal kaynaklı gıdaların tüketilmesi, çocuklardaki yetersiz gelişim ve aşırı kilolu olma sorunlarını çözmede yardımcı olabilir.

Hayvansal ürün içermeyen bileşenlerle İnovasyon alanında yapılan çalışmalar et ve süt ürünlerini taklit etmeye odaklandığından bu yana, bitkisel bazlı gıdalar herkesin daha fazla ilgisini çekiyor.

Gıda ve Tarım Örgütü ( FAOFAO'ya göre Et, Yumurta ve Sütün Rolü Kritik!)   ile Birleşmiş Milletler (BM) tarafından, hayvansal gıdaların tüketimine ilişkin risk ve faydaları değerlendiren en kapsamlı analizlerden biri et, yumurta ve sütün, bitkisel gıdaların sağlayamadığı önemli besinleri sağladığını ortaya koyduğu ifade ediliyor..

250 politika belgesinin verilerinin analiz edildiği çalışmada ayrıca yaklaşık 500 bilimsel makale ve FAO’nun Tarım Komitesi (COAG) tarafından talep edildiği açıklamaları oldu.

Çalışmaların ilk bölümünde et, yumurta ve süt gibi karasal hayvanlardan elde edilen gıdaların beslenme ve sağlık üzerindeki faydasına odaklanıldığı ifade ediliyor. Bu bölümdeki önemli bir tespit, bazı nüfus alt gruplarının yüksek miktarda hayvansal gıda tüketmesi, diğer grupların ise önemli ölçüde daha az tüketmesi olduğu açıklanıyor.

FAO’ya göre, Dünya Sağlık Toplantısı ve 2030 Sürdürülebilir Gelişim Hedefleri Ajandası tarafından kabul edilen beslenme hedeflerinin yerine getirilmesi için, karasal hayvanlardan elde edilen ürünler hayati önem taşıyor.

5 yaşın altındaki çocuklarda yaşa göre yetersiz boyda olma, boya göre yetersiz kiloda olma ve fazla kilolu olma durumlarının, bebeklerin doğum sırasında düşük ağırlıkta olmasının, üreme çağındaki kadınlarda aneminin, yetişkinlerde obezite ve bulaşıcı olmayan hastalıkların azaltılması ile ilişkilendirilmektedir.

Ürünlerin tüketimiyle ilişkili beslenme faydaları da burada önemli bir rol oynamaktadır. Söz konusu gıdalar kalitesi yüksek proteinler, önemli yağ asitleri, demir, çinko ve selenyum gibi mineraller ve çeşitli vitaminler içermektedir.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz