TVH Birliğinin 70. Kuruluş Yıl dönümü’ne KUTLAMA..

0
5252

Kars, Ardahan, Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı

Ercan Ödül, 9 Mart Türk Veteriner Hekimleri Birliğinin 70. Kuruluş Yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Başkan Ödül açıklamasında “9 Mart Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nin kuruluş yıl dönümü. Bu sene 70. yıl dönümünü kutluyoruz. Kurulduğu yıldan bugüne kadar ülkemizde özellikle hayvancılığın geliştirilmesi ve veteriner hekimliği hizmetlerinin standartlarının yükseltilmesi noktasında çeşitli çalışmaların içerisinde olmuş, bugün itibarıyla kendisine bağlı 56 bölge ve il veteriner hekimleri odası ile çalışmalarına devam ediyor” dedi.TVH Birliğinin 70. Kuruluş Yıl dönümü'ne KUTLAMA..
“Bizler Dünyanın en saygın mesleklerinden biri olan Veteriner Hekimliği mesleğinin üyeleriyiz. Şahsi çıkar ve siyasi amaç gözetmeksizin ülkemizin çıkarları doğrultusunda hayvansal üretim, hayvan sağlığı ve refahı, gıda güvenliği, veteriner halk sağlığı ve çevre sağlığı konularında bugüne kadar olduğu gibi büyük bir azimle ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam ederek mesleğimizi birlik ve beraberlik içinde en ileri noktalara taşıyacağız.”
 ”Özellikle 70’inci yıl dolayısıyla birkaç konuyu arz etmek istiyorum. Bunlardan bir tanesi yapılanma konusu. Ülkemiz 1937 yılında Cenevre Anlaşması’na imza koymuş ve veteriner hekimliği yapılanması ile ilgili de orada kurallar belirlenmiş, daha sonra da Veteriner İşleri Genel Müdürlüğü kurulmuş. Alınan kararla 1984 yılında Veteriner İşleri Genel Müdürlüğü kaldırıldı, yerine başka yapılar oluşturuldu. O günden bugüne kadar aslında o tarih bir kırılma noktası, sorunlar gerek hayvancılık ile ilgili sorunlarımız, gerekse hayvan sağlığı, hayvan refahı ve veteriner hekimlerinin çalışma alanları ile ilgili sorunlar devam ediyor. Bu geçen süre içerisinde veteriner hekimler hayvan sağlığı, hayvan refahı, hayvansal üretim, gıda güvenliği, çevre sağlığı ve biyo güvenlik gibi çok geniş alanda hizmet veren meslek grubu. Türk Veteriner Hekimleri Birliği de bu çalışmalarda veteriner hekimlere öncülük etmek ve politikaları belirlemek amacıyla hizmetlerine devam ediyor” diye konuştu.
“70.Yıl Dönümünün Ülkemiz, mesleğimiz ve meslek mensuplarımız için hayırlara vesile olmasını diliyor, daha güzel yarınlarda buluşmak üzere sevgi ve saygılar sunuyorum.” diye sözlerini noktaladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz