Arpa fiyatları ne kadar oldu 2022? TMO arpa fiyat listesi

0
349

Arpa fiyatları ne kadar oldu 2022? Yeni yıla girmemizle birlikte birçok ürün gibi arpa fiyatlarına da zam geldi. Zam haberlerinin ardından özellikle tarımla uğraşan kişiler, arpa fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki TMO 2022 arpa fiyatları ne kadar oldu?

Arpa fiyatları ne kadar oldu 2022..?

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2022 Ocak ayında 1 milyon 220 bin ton hububatı satışa açtığını açıkladı. Satışa çıkarılan ekmeklik buğdayda yüzde 23, arpada ise yüzde 24’lük fiyat artışı dikkat çekti. Besici ve yetiştiricilere 2050 TL/Ton’dan satılan arpa fiyatı Ocak ayı itibariyle 2550 TL/Ton’a, un ve bulgur fabrikalarına 2625-2675 TL/Ton’dan satılan ekmeklik buğday fiyatı ise 3225 – 3275 TL/Ton’a çıkarıldı.

TMO’DAN 2022 OCAK AYI HUBUBAT SATIŞI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

TMO’nun Ocak ayında yapacağı 1 milyon 220 bin tonluk hububat satışıyla ilgili olarak şu açıklama yapıldı: Toprak Mahsulleri Ofisi, hasat başından bu yana kuraklık başta olmak üzere gerek iç gerekse dış piyasadaki gelişmeleri yakından takip etmekte, gereken tedbirleri ivedilikle hayata geçirmektedir. Bu kapsamda öncelikle artan hammadde fiyatlarının et, süt ve yem üreticilerimizin maliyetleri üzerindeki olumsuz etkisini hafifletmek üzere Temmuz ayından itibaren Yem Regülasyon Çalışması kapsamında satışlara başlanmış, Eylül ayı itibariyle de Un Regülasyon Çalışması kapsamında un sektörüne yönelik ekmeklik buğday satışlarına başlanmıştır.

Un Regülasyon Çalışması ile TMO  stoklarındaki ekmeklik buğdayın, un fiyatlarını makul seviyede tutacak şekilde taahhütname karşılığında satışı yapılmakta böylece  ekmeğin hammaddesi olan unun uygun fiyatlarla fırıncı esnafımıza ulaşması sağlanmaktadır. 2022 yılı Ocak ayında da hububat ve bakliyat satışlarına devam edilecek olup bu kapsamda;

KANATLI HAYVAN BESİCİ YETİŞTİRİCİLERİNE (BEYAZ ET, YUMURTA VS.) VE BÜYÜKBAŞ YETİŞTİRİCİLERİNE DAİR..

Kuruluşumuzca arpa satışlarımız 2.550 TL/Ton fiyatla, peşin bedel mukabili olarak BESİCİ VE YETİŞTİRİCİLERİMİZE,

Ekmeklik Buğday satışlarımız 3.275–3.225 TL/Ton fiyatla peşin bedel mukabili olarak UN FABRİKALARINA VE BULGUR FABRİKALARINA,

Makarnalık Buğday satışlarımız 3.950-3.900 TL/Ton fiyatla peşin bedel mukabili olarak BULGUR FABRİKALARINA.

Mısır satışlarımız 2.950 TL/Ton fiyatla peşin bedel mukabili olarak KANATLI HAYVAN BESİCİ YETİŞTİRİCİLERİNE (BEYAZ ET, YUMURTA VS.) VE BÜYÜKBAŞ YETİŞTİRİCİLERİNE (24 AYDAN BÜYÜK DİŞİ BÜYÜKBAŞ)  yönelik satış yapılacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz