Av ve Yaban Hayvanlarının Yaşam Alanları Korunacak..

0
7820

DOĞA

 Yönetmelikte değişiklik yapıldı..

Av ve Yaban Hayvanlarının Yaşam Alanları Korunacak.

Yapılan değişiklikler arasında avlanma izni verildikten sonra yapılacak işlemler ve raporlarda yer alacak bilgiler de yer alıyor.

Av ve Yaban Hayvanlarının Yaşam Alanları Korunacak..

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelikte av ve yaban hayvanlarının korunmasıyla ilgili değişiklikler yapıldı. Yapılan değişiklikler arasında avlanma izni verildikten sonra yapılacak işlemler ve raporlarda yer alacak bilgiler de yer alıyor.


Av ve yaban hayvanlarının ve yaşam alanlarının korunmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapıldı.Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan “Av ve Yaban Hayvanlarının ve Yaşam Alanlarının Korunması, Zararlılarıyla Mücadele Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Av ve Yaban Hayvanlarının Yaşam Alanları Korunacak..
Buna göre, söz konusu yönetmelikte yer alan av ve yaban hayvanlarını doğadan yakalama ve toplama izni verildikten sonra il müdürlükleri ve ilgililerin yapacakları iş ve işlemleri içeren ilgili maddede değişikliğe gidildi.
Bu kapsamda, hazırlanacak raporlarda, tür veya türlerin Türkçe ve Latince isimleriyle yakalanan erkek ve dişi sayılarına ilişkin bilgilere de yer verilecek.Ayrıca, bek avlarında avlanacak kişilerin avcılık belgesine sahip olmaları şartı aranacak.

Av ve Yaban Hayvanlarının Yaşam Alanları Korunacak..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz