“Güney GÖKÇELİK Koleksiyonu Deniz Kabukları Sergisi”

0
6356

AKTÜEL

E.Ü Su Ürünleri Fakültesi’ndeki,

Deniz Kabukları Sergisi BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Yaşamı boyunca biriktirdiği deniz kabuklarını SU ÜRÜNLERİ Derneği’ne bağışlayan Uzm. Veteriner Hekim Güney GÖKÇELİK’e bu jestinden dolayı Su Ürünleri Derneği ve Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi işbirliği ile PLAKET takdiminde bulunuldu.

Su Ürünleri Derneği ve Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi işbirliği ile gerçekleştirilen “Güney GÖKÇELİK Koleksiyonu Deniz Kabukları Sergisi”nin açılışı geçtiğimiz günlerde, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Uğur SUNLU tarafından yapılmıştı.
"Güney GÖKÇELİK Koleksiyonu Deniz Kabukları Sergisi"Deniz Kabukları Koleksiyonu 15 gün boyunca E.Ü Su Ürünleri Fakültesi fuaye alanında SERGİLENDİKTEN SONRA ,şimdi de fakültenin 1.katında ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Yaşamı boyunca biriktirdiği deniz kabuklarını SU ÜRÜNLERİ Derneği’ne bağışlayan Uzm. Veteriner Hekim Güney GÖKÇELİK’e bu jestinden dolayı Su Ürünleri Derneği ve Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi işbirliği ile yine dernek merkezinde bir PLAKET takdiminde bulunuldu.

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yeni Binası’nın fuaye salonunda kurulan sucul omurgasızlara ait Yumuşakçalar, Ekinodermler, Arthropodlar,Anthozoa ve Sünger türlerini gösteren sergi ve Güney Gökçelik Deniz Kabukları Sergisi ilgi ile ziyaret ediliyor.

GÜNEY GÖKÇELİK’i TANIYALIM..

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi 1969 yılı mezunu olan Uzm. Veteriner Hekim Güney GÖKÇELİK bir süre devlette görev yaptıktan sonra sınavına girdiği bir bursu kazanır ve 1973 yılında Fransa’ya gider. Paris ve Vichy’de iki ay dil eğitimi, sonrasında  Toulouse Veteriner Fakültesinde kanatlı hastalıkları konusunda staj yapar. Bir yıl süren Fransa tecrübelerinden sonra Türkiye’ye döner.

Türkiye’ye dönüşte İstanbul/Sultanahmet’teki Veteriner İşleri Müdürlüğüne tayin olur. Tavuk Hastalıkları konusunda çalışmaya başlar. Sultanahmet Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde tavukçuluk konusunda deneyimlerini geliştirirken Bakanlık emri ile 1977 yılında uzmanlık eğitimi için Pendik Kontrol ve Veteriner Araştırma Enstitüsü’ne atanır .Pendik Kontrol ve Araştırma Enstitüsü’ndeki uzmanlık eğitiminin devamında (şimdiki adı ile) Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü’nde mesleğe devam eder ve devamında devletteki görevinden ayrılır.

Hayvancılık ve gıda sektörüne ilk LABORATUVAR

1983 yılında bir veteriner hekim olarak İstanbul Aksaray’da mütevazi bir klinik açar. Veteriner hekimlik hizmetleri yapmaya devam ederken, Tarzi Laboratuvarları Grubu’ndan  bünyesine hayvancılık ve gıda sektörünün de eklenmesiyle bu bölümün yönetilmesi Güney Gökçelik’e teklif edilir.

Daha aonra adı Tarzi olarak , 1986 yılında ”Tarzi Gıda Yem ve Hayvan Sağlığı Hizmetleri A.Ş.” adı altında laboratuvar Pendik’te kurulur. Aylarca süren çalışmalar sonucunda “Özel Hayvan Hastalıkları Teşhis Laboratuvarı” yönetmeliği oluşturularak; Tarzi Gıda, Yem ve Hayvan Sağlığı Hizmetleri A.Ş. adıyla “Dosya No:1 / Sayfa No:1” sayılı ruhsata sahip olunur. Bu Laboratuvarda gelişmiş yem analizleri, mikrobiyoloji, seroloji ve bir kısım virolojik testleri yapılabilmektedir. Türkiye’de kendi alanında ilk özel laboratuvarı böylece kurulmuş olur.

Bağımsız çalışan ilk ve tek özel laboratuvar: Protekt Hayvan Sağlığı ve GIDA

Tarzi, Türkiye’nin ilk ve tek özel laboratuvarı olarak zamanla, Ortadoğu’nun, konusunda en büyük laboratuvarı konumuna ulaşır. Tavukçuluk sektörüne bu konularda önemli hizmetler vererek, çalışmalarını 1995 yılına kadar sürdürür. Daha sonra aynı yıl kendi adına “Protekt Hayvan Sağlığı ve Gıda Kontrol Hizmetleri Ltd. Şti.”ni Pendik’te kurar.

Bugün günümüzde  “Protekt Hayvan Sağlığı ve Gıda Kontrol Hizmetleri Ltd. Şti. adı altında salt kanatlı hastalıkları teşhis amacına hizmetle bağımsız çalışan ilk ve tek özel laboratuvardır.

"Güney GÖKÇELİK Koleksiyonu Deniz Kabukları Sergisi""Güney GÖKÇELİK Koleksiyonu Deniz Kabukları Sergisi"

"Güney GÖKÇELİK Koleksiyonu Deniz Kabukları Sergisi"

"Güney GÖKÇELİK Koleksiyonu Deniz Kabukları Sergisi""Güney GÖKÇELİK Koleksiyonu Deniz Kabukları Sergisi"

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz