1 Nisan’dan itibaren çiğ süt tavsiye satış fiyatı 5,70 TL/Litre..!

0
3215

Ulusal Süt Konseyi 1 Nisan tarihinden itibaren geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatını oy çokluğuyla 5,70 TL/Litre olarak belirledi.

Yem başta olmak üzere girdi fiyatlarındaki artış nedeniyle tartışma konusu olan çiğ süt fiyatlarında artış yaşandı.

Süt üreticilerinin ısrarlı taleplerinin ardından harekete geçen Ulusal Süt Konseyi’nin 18 Mart tarihinde yaptıkları toplantıdan süt üreticisini memnun eden bir karar çıktı. 2021 yılı sonunda 4,70 TL/litreye çıkan soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatı, 1 TL’lik artışla (çiğ süt destek primi hariç) 5,70 TL/Litre olarak belirlendi. Oy çokluğuyla alınan kararın sonucu 1 Nisan tarihinden itibaren Nisan ayı sonuna kadar geçerli olacak. Buna göre, ay sonunda piyasa şartlarına göre yeniden değerlendirme yapılacak.

Konsey’in internet sitesinden yapılan açıklama şu bilgiye yer verildi: “Soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatında; 2019/64 sayılı Çiğ İnek Sütünün Sınıflandırılmasına İlişkin Tebliği ile belirlenen A Sınıfı çiğ sütün dönemine ait protein ve yağ değerleri baz alınacaktır. Baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1’lik değişim) için ± 8 Kuruş fark uygulanacaktır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz