Ömer Matlı Süt Çiftliği’nde, sertifikalı üretim

0
11679

Ömer Matlı Süt Çiftliği’nde,

Uluslararası standartlardaki süt üretimi tescillendi

Bu belgeyle Avrupa Birliği ülkelerine süt ve süt ürünleri ihracatı yapabilecek olan çiftlik, İnegöl bölgesindeki ilk ve tek AB Onaylı Süt Çiftliği oldu.

Matlı grubunun kaliteli ve verimli süt üretimi için kurduğu ve Yörsan’ın süt tedarik ettiği Ömer Matlı Süt Çiftliği, Hastalıktan Ari İşletmeler Belgesi’nin ardından, “Avrupa Birliği (AB) Standartlarında Süt Üreten Çiftlik Sertifikası”nı da aldı.

Ömer Matlı Süt Çiftliği'nde, sertifikalı üretimBu belgeyle Avrupa Birliği ülkelerine süt ve süt ürünleri ihracatı yapabilecek olan çiftlik, İnegöl bölgesindeki ilk ve tek AB Onaylı Süt Çiftliği oldu. Aldığı belgeyle hayvan sağlığına, halk sağlığına ve gıda güvenliğine olan katkısını tescilleyen Ömer Matlı Süt Çiftliği, 1.800 büyükbaş hayvan kapasitesi ile İnegöl’de faaliyet gösteriyor. Çiftlik, sağlıklı, lezzetli ve kaliteli süt üretimi ile Yörsan’ın raflarda fark yaratmasını hedefliyor.

AB onaylı süt çiftliği belgesi

Ömer Matlı Süt Çiftliği Müdürü Gürol Elçi; “Çiftliğimiz hayvan sağlığı, hayvan refahı ve halk sağlığı denetlemelerini başarıyla tamamlayarak AB standartlarında süt üreten onaylı çiftlik sertifikasını aldı. 2023 yılının son AB onaylı süt çiftliği belgesini alarak uluslararası standartlarda süt üretimimizi ve gıda güvenilirliğine olan katkımızı tescillemiş olduk. Bundan sonraki adımımız, ihracatlarla hem ülkemize, hem grubumuza, hem de Yörsan lezzetlerine katkı sağlamak olacak. Sertifikamızı bizzat teslim eden Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar Bey’e ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Üreticilerin verimi “Matlı Güvencesi” altında

Ömer Matlı Süt Çiftliği’nde süt üretimiyle birlikte dünya standartları üzerinde damızlık hayvan yetiştiriciliği de yapılıyor. Yetiştiriciler için gebe düve ve boş düve hayvan ticareti olanakları sunuluyor. İlk etapta millileştirilen Holstein, Simental ve Red Holstein ırkı hayvan popülasyonu ile faaliyete geçen çiftlikten tedarik edilen hayvanlar için besleme danışmanlığı da veriliyor ve üreticilerin verimi “Matlı Güvencesi” altına alınıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz