Pınar’a Almanya’dan altın madalya!

0
3586

Pınar’a Almanya’dan altın madalya!

Pınar’a Almanya’dan altın madalya

Türkiye’den Avrupa Birliği ülkelerine et ve süt ürünleri ihracatına yönelik ağır engelleri aşarak Almanya pazarına girmeyi başaran Pınar, iki ürünüyle Alman gıda sektörünün en itibarlı uluslararası kalite ödüllerini kazanarak Avrupa’daki atılımlarını sürdürüyor.

Türk gıda sektörünün lider şirketlerinden Pınar’ın ürünlerinden 500 gramlık paketlerde piyasaya sürülen ‘Pınar Süzme Peynir’ ve 180 gramlık ‘Pınar Labne’, Alman Tarım Birliği’nin (DLG / Deutsche Landwirtschafts Gesellschaft) tarafından altın madalyayla ödüllendirildi.

DLG’den yapılan açıklamada Pınar’ın Türkiye’de üretilip, Almanya’daki marketlerde satılmak üzere ihraç edilen bu iki ürünün tüm kategorilerde tam puan alarak altın madalya kazandığı belirtildi. Altın madalyalı ürünlerden ‘Pınar Labne’ bunun yanı sıra DLG tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Uluslararası Özel Tatlar Kategorisi’ndeki ‘Peynir Tezgahı’ değerlendirmesinde de ilk üçe girmeyi başardı.

Söz konusu değerlendirmeye Almanya, Avusturya, İsviçre, Belçika ve Hırvatistan’dan toplam 21 üretici firmanın 57 ürünle katıldığı öğrenildi. Almanya’ya gıda ürünleri ihracatı ve satışına 80’li yıllarda başlayan Pınar, böylece Avrupa gıda ve tarım ürünleri sektörünün en saygın kalite kontrol kurumları arasında yer alan DLG’den üstün kalite ödülü alan ilk Türk süt ürünleri üreticisi oldu.

Ödüller Pınar Grubu’nun Avrupa’daki faaliyetlerini yürüten Pınar Foods GmbH ve Yadex’in Genel Müdürü Sami Murat Ertunç’a DLG’nin Frankfurt’taki merkezinde takdim edildi.

 

Pınar’a Almanya’dan altın madalya


 Türkiye’de Avrupa pazarları için ürettiği ürünleri binlerce Türk marketinin yanı sıra Alman gıda market zincirlerinin mağazalarında ve akaryakıt sektörünün önde gelen şirketlerinden Esso’ya bağlı benzin istasyonlarındaki mini marketlerde de satılan Pınar’ın Avrupa Genel Müdürü Ertunç, “Aldığımız bu üstün kalite ödülleri Avrupa pazarlarına yönelik hedeflerimize ulaşmak için bizi motive ediyor. Bilindiği gibi bu ödüller uluslararası alanda tanınmış önemli yüksek kalite değerlendirmeleri sonucu veriliyor. Bu ödülü aldığımızı gösteren DLG sembolleri 24 ay boyunca ürünlerimizin ambalajlarında kullanabiliriz. Böylece ürünlerimizin kalitesi ve standartlara uygunluğunun DLG gibi saygın bir kurum tarafından onaylandığı tüketiciler tarafından da görülür olacak” diye konuştu.

Pınar’a Almanya’dan altın madalya

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz